Ditta: A zene mindig is az életem egyik legfontosabb eleme volt!

Nem olyan rég tűnt fel a képernyőkön egy csinos szőke hölgy, s már is kezdett hódítani a Bolond nyár című dalával. De ki is valójában Ditta?

„Eredetileg Judith-nak kereszteltek, de a színpadra kellett egy másik név, amely kifejező és egyszerű – kezdett el mesélni Ditta. – A Judith ugye Szűcs Judit, a Groovehouse lefoglalta a Judy nevet, és a Jutta is már elkelt. Sokáig törtem a fejem, mi is lehetnék, aztán az utolsó pillanatban már, de döntenem kellett. Nem bántam meg.”

– Hol kezdted ezt a pályát, és milyen volt az út idáig?

– Már gyermekként a Magyar Rádió és Televízió gyermekkórusának tagja voltam, Ki Mit Tud?-ra jártam. Majd Budapesten tanultam színészetet, és több színházban is felléptem. Aztán bekerültem egy együttesbe, ami Zala megyében az egyik legfelkapottabb volt. Ez volt a Holiday Együttes. Sokáig vittem a frontvonalat, aztán elvégeztem a tanárképzőt, és többek között ének-zenét tanítottam. Később úgy hozta a sors, hogy szállodákban kezdtem el énekelni, majd egy jó időt Angliában éltem és dolgoztam. Amikor hazajöttem, szintén nem állt meg a zene, hiszen Hévíz legelőkelőbb szállodáiban szórakoztattam a közönséget, de persze, feltűnt e körben Zalakaros is. Aztán jött a pandémia, s a szállodák bezártak. Én pedig otthon maradtam és azon gondolkodtam, mit is lehetne kezdeni a rengeteg szabadidővel. A háztartás vezetése eddig is megvolt, de a zene nagyon hiányzott az életemből. Ekkor kerestem meg egykori zenekari vezetőmet, Gabriellot, hogy találjunk ki valamit. Nos, így született meg a Ditta produkció.

– Mik a távolabbi terveitek?

– Szeretnék természetesen egy videoklipet, most a Bolond nyár című dalból. Imádom ezt a modern, még is lendületes zenét, mely ötvözi a reggaeton és a tropical zenei világát. Aztán természetesen jöhetnek a következő dalok, tv-s felvételek. S persze, bízom benne, hogy hamarosan visszatér az élet a normális kerékvágásba, és akkor a közönséget ismét megörvendeztethetem a dalaimmal.