Éjszakai futóversenyt rendeztek Vácott és megválasztották a legszebb anyukát is

A IV. Éjszakai Futást szeptember 24-én rendezték Vác városának főterén. A délutánt a Dunakanyar Rádió 94,1 műsora nyitotta, ahol Czimmermann Kitti, Madár Veronika, Gál Laci, Jessy és Radics Márk fellépő művészek szórakoztatták a közönséget. A zenés műsorok után a Tini Dance Team varázsolta el a nézőket a különböző színű világítópatronokkal táncolva. A folytatásban az 1 Aki Mindent Visz Online Anyuka Szépségverseny döntőjébe jutott anyukák állhattak a színpadra, ahol a nyertes kihirdetése után a Royal Fitnesz műsora következett – számolt be az eseményről a vacivilag.hu.

A verseny még tavasszal nevezésekkel kezdődött és a közösségi oldalon szavazással folytatódott. Az így továbbjutott anyukákról fotók készültek és a www.vacivilag.hu oldalon folytatódott a küzdelem a döntőbe jutásért. A fináléba került tíz anyuka a IV. Éjszakai Futás színpadán várta a zsűri döntését. A nyolctagú grémium pedig döntött és a legtöbb szavazatot Ritzl Dóra kapta. Dóra a színpadon könnyeivel küszködve, kisfia és édesanyja társaságában vehette át a 300.000.- forint összértékű nyereményeit, családi fotózás portfólió, utazás, ajándékutalványokat. A gyönyörű anyukák közül senki nem volt szomorú vagy csalódott, virágcsokorral és oklevéllel a kezükben mindannyian nyertesnek érezték magukat.

A futásra közel 300-an adták le nevezésüket, ebből majdnem 100 induló volt 16 év alatti gyermek. Az így befolyt összeget – a költségek levonása után – a Diadalív lakóotthon kerekes székes lakói kapják meg. A pénzből a lakóotthon foglalkoztató szobájának ablakai lesznek renoválva, felújítva.

„Fontosnak tartjuk, a Nem Hagyunk Egyedül Alapítvány több éve folyó munkáját, hiszen tevékenységükkel a városban élők életét és életkörülményeit javítják azzal, hogy ételt, gyümölcsöt osztottak, rendezvényeik bevételével pedig rászorulókat támogatnak” – mondta el Balkovics Péter, önkormányzati képviselő, aki megnyitotta idén is a futóversenyt.

A jótékony célú rendezvényt eredményhirdetéssel zárták, ahol kihirdetésre került a rövid 2,4 km-es és a hosszú táv 4,8 km-es lány, illetve fiú kategóriák győztese. Összesen 24 helyezettet díjaztak. A leggyorsabb futók serleggel, érmekkel és ajándékokkal térhettek haza a IV. Éjszakai Futásról.