Füzér lovasa nyerte a kilencedik Nemzeti Vágtát

A Nemzeti Vágta nem egy hagyományos lóverseny, hiszen a lovak és lovasaik nem a saját, hanem településük dicsőségéért futnak egy extrém lovas helyszínen, a Millenniumi emlékmű körül épített pályán. A Forma-1-es precizitással, alig 12 óra alatt felépített különleges futófelület és a körülötte elhelyezett lelátók egy római kori aréna hangulatát idézik fel az ország egyik legkultikusabb terén.

A Nemzeti Vágta kísérőprogramjai az elmúlt években maguk is rangos helyet vívtak ki a hazai lovas viadalok között. Sokan már direkt azért látogattak ki a monumentális programsorozatra, hogy kedvenceiknek szurkoljanak az Adrenalin Kocsitoló versenyen vagy épp a Jótékonysági Sztárfutamban. Előbbi versenyszámban a vízilabdások szerezték meg a győzelmet Bőcs, illetve Kocs csapata előtt, míg az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamot izgalmas versenyben Sipos Imre nyerte Fokos Kicsi Lány nyergében. A színész-rendező az OTP Bank által felajánlott 500 ezer forintos pénzdíját a Magyar Lovasterápia Szövetségnek ajánlotta fel. A célfotó alapján második helyen Stohl András futott be, aki fél kengyellel versenyzett. A harmadik Barabás Kiss Zoltán, a negyedik Nagy Ervin lett. A sztárfutam egyetlen női versenyzője, Puzsa Patrícia nem tudott elindulni a versenyen, a lova túlságosan ideges volt és már a felvezető körben kétszer ledobta magáról a színésznőt, aki a visszalépés mellett döntött.

A döntő mezőny a következőképpen alakult:

Csernő színeiben, Petrik Tamás, (lova: Vicces); a címvédő Baja képviseletében Németh János (My Boy Mennydörgés nyergében); Szentkirályt Csiki Árpád képviselte, (lova: Lord Black); Füzérért Kun Ferenc lovagolt, (Colonia Victoria nyergében), Tata színeit, Baumann Adrienn képviselte, Balu Gidran-47 (Bajnok) nevű lovával.

A Nemzeti Vágta döntő futamában sokáig Csemő vezetett Baja és Szentkirály előtt, amikor az élre tartó Németh János nyereghiba miatt leesett a lováról, így a címvédő végül nem tudta befejezni a versenyt. A döntőbe a legjobb időeredménnyel érkezett Kun Ferenc az utolsó 200 méteren érkezett meg az élre és aratott magabiztos győzelmet Füzér számára Csemő, Szentkirály és Tata lovasa előtt.