Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Csongrádi Kata: ES nemcsak a társam, hanem tanítóm is volt hosszú évtizedeken keresztül - Sztárlimonádé

Csongrádi Kata: ES nemcsak a társam, hanem tanítóm is volt hosszú évtizedeken keresztül

Május 8-án, a Stefánia Palota adott otthont a MOST ÉLSZ! …HOGYHA SZERETSZ! című slágerestnek, ahol S. Nagy István régi slágerei mellett Csongrádi Kata új lemezének dalai is felcsendültek. Hét éve elhunyt férje életművét a művésznő rendületlenül ápolja, és az általa létrehozott emlékestek bevételéből rendszeresen támogatja a rászorulókat: ezúttal a pécsi rákbeteg gyerekeket.

 

DJ Dominique hatásos bevezetője után a Most élsz! című dallal kezdődött az előadás, amit egyetlen zongorakísérettel adott elő Farkas Gábriel, aki 2022-ben kapott S. Nagy István emlékdíjat. Meghatóan szép volt, ahogy az énekes a háttérbe vetített legendás dalszerző portréjának énekelve azt sugallta, hogy „ES” szellemi öröksége most is itt van velünk. És valóban.

Ahogy Lukin Ágnes rendező forgatókönyvének megfelelően sorra megelevenedtek a felejthetetlen dalszerző örökzöld dalai, egyre fokozódott a hangulat. Szinte minden korosztály képviseltette magát a nézőtéren. Voltak, akik Tiszaújvárosból, Makóról, Szegedről utaztak fel, hogy láthassák ezt a koncertet, és 9- től 90 évesig mindenki az előadókkal együtt énekelte a Két összeillő ember, a Zene nélkül mit érek én, az Elmegyek, a Kell, hogy várj, az Egyszer végetér a lázas ifjúság, a Várj vagy a Gedeon bácsi című számokat.

Közcím: Néhány kulisszatitok is napvilágra került

Soltész Rezső – aki 2021-ben kapott S. Nagy István emlékdíjat, és nemcsak szerzőtársa, hanem barátja is volt ES-nek – két slágerének nagysikerű előadása között elmondta a közönségnek, hogyan történt a 81-es Táncdalfesztiválon népszerűvé vált Szóljon hangosan az ének ruhaválasztása. Ő ugyanis eredetileg egy piros overálban akarta előadni ezt a számot, de ez ellen ES felesége, Csongrádi Kata hevesen tiltakozott. A színművész- énekesnő véleménye az volt, hogy Rezső egy szerényebb, visszafogottabb öltözékben hamarabb elnyerné a nézők tetszését. És lőn! Soltész végül is egy elegáns fekete-fehér szerelésben nyert díjat annak idején és ezen a koncerten is hasonló öltözéket viselt.

Varga Miklós elmesélte, hogy az Európa című lemezére ES mindössze egy kávézásnyi idő alatt írta meg neki az egyik toplistás számot és azt sem titkolta, hogy milyen nagy öröm számára, hogy a Te ott állsz az út végén-t kis-nagylányával, Viviennel duettben adhatja elő ezen a slágeresten, amit a közönség rendkívül nagyra értékelt, ugyanúgy, mint a Gájer Bálint által tolmácsolt Csavard fel a szőnyeget. Az igazi revelációt azonban az jelentette, amikor Bálint ingújjra vetkőzve végigdobolta kongán a Hogyha szeretsz album egyik dalát, a Csoda az élet! című számot, amelyikre Csongrádi Kata a nagyszerű Varidance együttes táncosaival elképesztő latin táncot produkált.

De Katának nemcsak ez a dala aratott átütő sikert. A pár hét alatt platinalemezzé vált szerzői album többi száma is osztatlan elismerést váltott ki a nagyérdeműből. Nagy ovációval fogadták, hogy a színésznő a legmodernebb dance-stílusban énekelt, sőt rappelt, és persze eltáncolta a Vári Bertalan koreográfus által megálmodott igényes táncokat is.

Az immáron dalszerzőként is debütáló énekesnő a férjének ajánlotta az új dalait, ezúton is megköszönve, amiért S. Nagy István nemcsak társa, hanem tanítója is volt hosszú évtizedeken keresztül.

A régi nagy slágereket a Farkas Gábriel Band akusztikus hangszerekkel, az újakat pedig Csóka Szabolcs kísérte szintetizátoron. Remekül.

A múlt és a jelen ilyetén történő zenei találkozása frenetikus hatással volt a nézőkre. A látszólag kétféle hangzásvilág ugyanis egymást kiegészítve izgalmas és különleges élményt nyújtott. A teltházas közönség ugyanolyan vastapssal jutalmazta a régi slágereket, mint az új dalokat és az előadás végén mindenki azt mondogatta, hogy ez a műsor „fantasztikus volt, csodálatos, szuper” és „S. Nagy István minden szempontból büszke lehet a feleségére.”