Gabriela Spanic: A színésznők is emberek, én is beállok a tűzhely mögé

Gabriela Spanic tavaly hatalmas meglepetést szerzett a magyar televíziónézőknek azzal, hogy versenyzőként indult a Dancing with the Stars műsorban. A venezuelai világsztár pillanatok alatt megszerette hazánkat, az itthoni rajongók pedig elkényeztették. Amikor idén újra megkereste a TV2, azonnal igent mondott. A gyönyörű színésznő a Sztár Limonádénak arról is mesélt, hogyan zajlik náluk a karácsony.

 

Fájdalmas veszteség

Gabriela Spanic tavaly éppen a Dancing with Stars miatt Magyarországon volt, amikor megtudta, hogy édesanyja elhunyt. A venezuelai világsztár nagyon kötődött mamájához, aki sok mindenre megtanította. Tavaly abban a tudatban mondott igent a TV2 hívására, hogy daganatos édesanyja a kemoterápiás kezeléseknek köszönhetően jobban van.

„Egy anya sosem helyettesíthető, és amit tőle kapunk, azt visszük magunkkal – kezdte Gaby. – Az én édesanyám nagyon erős nő volt, mindig támogatott. Már egész kiskoromban tudtam, hogy színésznő szeretnék lenni, soha nem próbált meg lebeszélni róla. Ez a szakma nem könnyű, sőt, néha úgy éreztem, kicsúsznak a dolgok a kezem közül. De ezekben a nehéz helyzetekben mindig eszembe jutott, amit ő tanított nekem: hogy bármi történik, menj előre, legyél erős, soha ne add fel… Azt mondta: az élet egy színház, és a műsornak folytatódnia kell. Amikor rákos lett, egy évig vele voltunk, elkísértük a kemoterápiás kezelésekre, bíztattuk. Amikor Magyarországra jöttem, ő jól volt, nagyon jók voltak a leletei, visszaszorult a betegsége. A hiánya fájó, de emlékét megőrizzük örökre, és tanácsai egész életemben elkísérnek, hallom a fülemben a szavait” – csuklott el a hangja a színésznőnek.

Megható magyar ajándék

Gaby Spanic minden idők legismertebb sorozatszereplője, a világ hatvan országában televíziónézők milliói ismerhették és szerették meg. Olyannyira népszerű, hogy bármerre megy, mindenhol felismerik, amit ő nem is bán, soha nem terhes számára, ha aláírást, vagy közös fotót kérnek tőle. Ahogy tavaly hazánkba érkezett a DWTS versenyzőjeként, magyar csodálói hamar kiderítették hol lakik, és ajándékokkal felszerelkezve várták a ház előtt. Ez idén is így volt, egyik nap 7 éves magyar rajongójától megható levelet kapott.

„Elképesztően ügyesek a magyar rajongók, tavaly is, most is kiderítették, hol szállok meg – mondta nevetve a világsztár. – A magyar barátaim sosem tolakodóak, kedvesek, sokan kérnek közös fotót, én mindannyiukat a szívemhez ölelném, kiváltságos helyzetben vagyok. Ajándékokkal is elhalmoznak, mégis egy 7 éves kislány hatott meg a legjobban. Az édesanyját kérte meg, hogy segítsen neki levelet írni, mert hatalmas rajongóm, én vagyok a példaképe… Olvasva a sorait teljesen meghatódtam. Végtelenül hálás vagyok az ilyen szeretet-csomagokért.”

„A fiam tudja, hogy kiváltságos”

A karácsony Venezuelában az év egyik legfontosabb ünnepe, közel egy hónapos esemény, amiknek megvannak a hagyományai. A szokások ugyan régióról-régióra változnak, de az, hogy ilyenkor együtt a nagyobb család, az alap.

„A karácsony este nálunk sem csak az estéről szól, mi egész nap együtt vagyunk – mesélte Gaby. – Én összeállítom a menüt, amit aztán együtt készítünk el. A színésznők is emberek, persze, hogy én is beállok a tűzhely mögé. Egész nap szólnak a karácsonyi dalok, finomabbnál-finomabbakat eszünk, éneklünk, nagyokat beszélgetünk. Nálunk nem az ajándékozás a lényeg, hanem az, hogy együtt vagyunk. De persze mindig igyekszem kitalálni, ki mit szeretne, a fiam szokott is a Jézuskának levelet írni. Karácsonyi hagyomány nálunk a gyermekemmel, hogy rászorulóknak adományt viszünk. A fiam tudja, hogy kiváltságos, minden hónapban összegyűjti azokat a játékokat, ruhákat, amit ő nem használ, nem hord. Reméljük, hogy ezekkel az adományokkal másnak az ünnepét is széppé tudjuk tenni!”