Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Kóti Norbi már nem csak énekel, stúdiót is üzemeltet - Sztárlimonádé

Kóti Norbi már nem csak énekel, stúdiót is üzemeltet

Kóti Norbit már bemutattuk olvasóinknak a közelmúltban, ám azt kevesen tudják róla, hogy saját stúdiót hozott létre, és már nem csak saját részre, másoknak is szívesen készít dalokat.

 

– Már nem csak énekelsz, hanem a háttérmunkákból is jócskán kiveszed a részed, mint ahogyan azt láthatjuk a közösségi oldalakon is. Saját stúdiót üzemeltetsz?

– Így van. Hála Istennek, nem panaszkodom és bátran mondhatom, hogy a stúdióm a második életemmé kezd válni. Egyre több megkeresést kapok hangfelvételi ügyben, melyet a lehető legjobb minőségben elkészítek a megrendelőnek. A saját dalaimat is magam készítem, a teljes stúdiós munkafolyamat az én kezeim és füleim munkája. És aminek külön örülök, hogy zenész-énekes barátaim és kollégáim is egyre többen fordulnak hozzám ez ügyben. Legfrissebb munkám Kádár Mónika Latin szerelem című dala, melyhez a szöveget és a dallamot a Szatmárnémetiben élő és működő Két Haver zenekar egyik frontembere, Sebő Dániel Attila írta, én pedig a hangszerelést készítettem és az utómunkát végeztem a dalon.

– Milyen feladatokkal szoktak megkeresni?

– Igazából mindennel, ami a stúdiózással kapcsolatos. Legyen az egy egyszerű énekfelvétel és utómunka, vagy éppen egy kompletten meghangszerelt dal szöveggel és dallammal együtt, illetve keverés és mastering, bármilyen feladatot megvalósítok a lehetőségeimhez mérten.

– Bizonyos rendezvényeken a hangtechnikai pultnál is láttunk már. Ott mik a te feladataid?

– Pontosan, sokszor bíznak meg, hogy saját hangtechnikával bonyolítsam le egy születésnapi vagy egy egyszerű buli zenei aláfestését, kisebb éttermekben és klubokban ez minden további nélkül megvalósítható.

Én kezelem az előadók hanganyagát, biztosítom számukra a megfelelő hangzás beállítását. Bár bevallom, mint énekes egy ilyen megbízás alkalmával én sem tudom megállni, hogy mikrofont ragadjak pár dal erejéig.

– Mi tetszik jobban a színpad vagy a háttérmunka?

– Az igazat megvallva, a szívem inkább a színpad felé húz és szeretem, ha a közönséggel együtt bulizhatok és biztosíthatom számukra a szórakozást és a jó hangulatot. A háttérmunkában pedig az az izgalmas, hogy minden nappal tanulok valami újat, fejlesztem magam, és minden stúdiómunka és rendezvényhangosítás újabb és újabb kihívásokat biztosít számomra.

– Egyre több televíziós műsorban találkozhatunk veled. Milyen visszajelzéseket kapsz a közönségtől?

– Szerencsére nem panaszkodhatom, egyre több műsorba kapok meghívást a Zenebutik TV és a Muzsika TV műsorsávjain. Visszajelzésként abszolút pozitív energiát és kommentet szoktam kapni, egyre többen ismerik és szeretik a dalaimat, a munkásságomat, ennek köszönhetően nem olyan régen átvehettem a második aranylemezemet. Ez újabb löketet adott ahhoz, hogy egy új dal születésekor mindig eggyel jobbat csináljak, mint az előző. A negatív visszajelzésekre is odafigyelek, és igyekszem minden tanácsot és észrevételt megfogadni és a hibákat kiküszöbölni és javítani.