Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fia követi a zenei pályán Kökény Attilát

Az egykori Megasztáros tehetségét 15 éves fia, Lalika örökölte, akinek nemrég megjelent első saját dala. Attila nagyon büszke, hogy van valaki a családban, aki tovább viszi a zene szeretetét. Lali nyolc éve tanul zongorázni és énekelni, szeptembertől pedig a zenei konzervatórium tanulója. Az énekes azt szeretné, ha fia kijárná az iskolát és csak utána építene önálló karriert.

 

Kökény Attila és felesége, Aranka is zenész családból származnak, nem csoda hát, hogy 15 éves fiuk, Lalika is örökölte a tehetséget.

„A mi családunkban büszkeségnek számít, ha valaki zenél. A két idősebbik gyermekünk nem vitte tovább ezt a vonalat – ők másban tehetségesek -, de Lalikánál már kisgyerek korában kiderült, hogy van hozzá érzéke. Nagyon megörültünk a feleségemmel, hogy lesz, ki tovább vigye a zene szeretetét a családunkból” – kezdte a Sztár Limonádénak Attila.

„Nem erőltetünk rá semmit”

Az énekes legkisebb fia először zongorázni tanult, később azonban kiderült, hogy az énekléshez is van tehetsége.

„Hétéves volt, amikor észrevettük, hogy fogékony a zenére, ezért elkezdett zongoraórákra járni. Aztán, amikor 2015-ben versenyeztem a Sztárban Sztár című műsorban, hallottam, hogy a fiam is tisztán énekli azokat a dalokat, amiket otthon gyakoroltam. Nagyon meglepődtünk. Azóta jár az én Megasztáros énektanáromhoz, Csíki Sanyihoz, aki segítségével nagyon sokat fejlődött már” – meséli az énekes, aki egyáltalán nem szól bele fia dolgaiba.

„Nem erőltetünk rá semmit, ő szeretne ezzel foglalkozni, mi pedig mindenben támogatjuk. Tanácsokat szoktam neki adni, de csak ha kéri. Nem is igazán tudnék beleszólni abba, hogy mit, milyen technikával csinál meg, hogyan tanul, mert én hallás után, magamtól kezdtem el zenélni, sosem jártam semmilyen tanárhoz, így nem is igazán értek hozzá.”

„Most a tanulás az első, a többi ráér”

Kökény fia szeretné a zenének szentelni az életét, ezért szeptembertől a zenei konzervatórium tanulója lett.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, mert szép eredményekkel végzett az általános iskolában, így könnyen bejutott a konziba. Jazz-zongorista szakra írattuk be, de ha lesz rá lehetőség átmegy az énekes osztályba. Úgy tervezi, hogy zenészként keresi majd a kenyerét, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy kijárja az iskolát, addig nem szeretnénk, hogy eljárjon fellépni. Most a tanulás az első, a többi ráér” – hangsúlyozta Attila, aki szerint egy tehetségkutató ma már nem biztos út a sikerhez.

„Annak idején volt ennek súlya. Aki egy ilyen műsorban szerepelt, annak adott volt a lehetőség egy csodás karrierhez. Ma már ez nem így van. Futószalagon gyártják a versenyzőket, és kevesen tudnak fennmaradni, meg szerintem már a zsűri sem olyan nagy legendákból és tapasztalt szakemberekből áll, mint annak idején. Nem szeretném, ha Lalika szerepelne egy ilyen műsorban, mert nem látom értelmét. Persze aztán ki tudja, mit hoz a jövő. Egyelőre még csak most jelent meg az első dala és klipje, és volt már velem egy fellépésen is, ahol előadta. Van még bőven ideje befutni, semmit nem kell elkapkodnia” – tette hozzá a népszerű énekes.