Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tehetséges fiúk, akik ismert apjaik nyomdokaiba lépnek

Egy szülő számára nincs nagyobb büszkeség annál, mint hogy a fia követi őt a pályán, pláne ha ehhez tehetséget is örököl. Most olyan ismert előadóművészeket gyűjtöttünk össze, akik ezt megtapasztalhatják, gyermekeik ugyanis már most profikat meghazudtoló módon énekelnek vagy adott esetben már sikeres előadók.

Lorenzo és Armando

Az énekes tizennégy esztendős fia, Armando öt évvel ezelőtt kezdett el a zene iránt érdeklődni.

„Mellettem mindig is sok dalt hallgatott, de kilencéves volt, amikor először hallottam énekelni. Rögtön feltűnt, hogy milyen szép hangja van, amin nagyon meglepődtem. Azután egyre többször hallottam dalolászni, és megkérdeztem tőle, lenne-e kedve gyakorolni, saját dalokat írni, a fiamnak pedig rögtön megtetszett az ötlet” – kezdi lapunknak Lorenzo, aki azóta is közösen gyakorol és stúdiózik gyermekével.

„Több saját dala is van, amiknek a létrejöttében ő is részt vett, mert nagyon jó szövegeket ír. Élvezzük a közös munkát, jó érzés a fiamnak átadni mindazt, amit én tudok és tapasztaltam az életem során ezen a pályán. Van két közös dalunk is, és hamarosan leforgatjuk Armando ötödik videóklipjét.”

Bár a családapa nagyon büszke nagyfiára, szeretné, ha nem mindenben követné őt.

„Szokott járni velem fellépni, és amikor színpadra lép, óriási büszkeséggel tölt el, hogy látom, mennyire szereti őt a közönség. Számára azonban ez inkább csak egy hobbi, szereti csinálni, de barber szeretne lenni. Ha végül mégis a zenélést választaná, nem akarom, hogy ő is annyit éjszakázzon, mint én, mert az nagyon fárasztó és kimerítő tud lenni.”

Torják István és Stefán

A mulatós sztár nyolcéves kisfia már pici kora óta nagyon muzikális.

„Néhány hónaposan már az édesanyjával elkísértek engem a koncertekre, amit Stefán érdeklődve hallgatott. Később pedig már mutogatott is a két kezével, hogy szeretne ő is velem lenni a színpadon. Aztán ahogy elkezdett beszélni, úgy énekelni is. Azóta is folyton dudorászik, nemrég pedig egy dobot kapott, mert szeretne megtanulni játszani rajta. Én pedig tanítom és mentorálom őt” – meséli Torják, aki már fellépésekre is viszi magával Stefánt.

„Horváth Tamás Meggyfa című dalát tanulta meg, és dolgoztuk át úgy, hogy elő tudja adni. A közönségnek pedig nagyon tetszik, már fotózkodni is szoktak vele a koncertek után. Most azt mondja, a jövőben is ezt szeretné csinálni, de még kicsi ahhoz, hogy ezt biztosra tudja mondani. Bárhogy is dönt, én nem erőltetek rá semmit, csak támogatom. Ebben teljes szabadságot kap, hiszen az a legfontosabb, hogy boldog ember legyen.”

István nem félti a zenei pályától fiát, ő mindig segíteni fogja őt.

„Nekem sok buktató jutott, de neki ezeken nem kell átmennie, mert ott leszek mögötte és terelgetem, segítem majd a kapcsolataim, tapasztalataim, ismertségem által. Biztos hátteret tudok majd neki adni ehhez a szakmához. Az édesanyja már jobban aggódik érte, de ő is látja, hogy sikerei vannak. Persze sokat kell még fejlődnie, de abszolút megvan hozzá a tehetsége.”

Kökény Attila és Lalika

Az egykori megasztáros és felesége, Aranka is zenész családból származnak, nem csoda hát, hogy 15 éves fiuk, Lalika is örökölte a tehetséget.

„A mi családunkban büszkeségnek számít, ha valaki zenél. A két idősebbik gyermekünk nem vitte tovább ezt a vonalat – ők másban tehetségesek -, de Lalikánál már kisgyerek korában kiderült, hogy van hozzá érzéke. Nagyon megörültünk a feleségemmel, hogy lesz, ki tovább vigye a zene szeretetét a családunkból” – mesélte korábban a Sztár Limonádénak Attila.

Az énekes legkisebb fia először zongorázni tanult, később azonban kiderült, hogy az énekléshez is van tehetsége.

„Hétéves volt, amikor észrevettük, hogy fogékony a zenére, ezért elkezdett zongoraórákra járni. Aztán amikor 2015-ben versenyeztem a Sztárban Sztár című műsorban, hallottam, hogy a fiam is tisztán énekli azokat a dalokat, amiket otthon gyakoroltam. Nagyon meglepődtünk. Azóta jár az én megasztáros énektanáromhoz, Csík Sanyihoz, aki segítségével nagyon sokat fejlődött már” – meséli az énekes, aki egyáltalán nem szól bele fia dolgaiba.

„Nem erőltetünk rá semmit, ő szeretne ezzel foglalkozni, mi pedig mindenben támogatjuk. Tanácsokat szoktam neki adni, de csak ha kéri. Nem is igazán tudnék beleszólni abba, hogy mit milyen technikával csinál meg, hogyan tanul, mert én hallás után magamtól kezdtem el zenélni, sosem jártam semmilyen tanárhoz, így nem is igazán értek hozzá.”

 

Kiléptek édesapjuk árnyékából

Több olyan sikeres és népszerű énekes van, akik szintén ismert édesapjuk tehetségét örökölték, de ma már önállóan is megállják a helyüket. Bódi Guszti fia, Csabi kezdetben a család zenekarában játszott, de idővel szólóban folyatta tovább. Ma már számtalan slágert tudhat magáénak, és folyamatosan járja az országot.

Kis Grófo szintén édesapja, a 2020-ban elhunyt Nagy Grófo mellett tanult meg zenélni, de ma már az egyik legismertebb mulatós sztár, aki olyan dalok előadója, mint a Mert a nézését meg a járását, Lávkóma vagy a Dali Dalilej.