Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Oszter Sándort és Venczel Verát gyászolja a színészvilág - Sztárlimonádé

Oszter Sándort és Venczel Verát gyászolja a színészvilág

73 éves korában elhunyt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a halálhírt a felesége közölte a Facebookon.

 

“Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek” – írta közösségi oldalán Donatella Failoni zongoraművész, aki lányával, Oszter Alexandrával teljesen összetört a gyász terhe alatt.

Nyertes Zsuzsa halála előtt együtt dolgozott Oszterrel

A család mellett a kollégák, barátok lelkébe is szomorúság költözött, Nyertes Zsuzsa közös darabra készült Oszterrel.

“Felfoghatatlan, hogy nincs többé! Novemberben játszottunk volna újra együtt Budapesten Márai Sándor A Kassai polgárok című művét, amiben a feleségét alakítom Sanyinak. Már alig vártuk, hogy színpadra állhassunk. Otthon gyújtottam gyertyát az elmaradt előadás napján. Idő előtt távozott és nagyon fáj az elvesztése. Hiányozni fognak a beszélgetéseink, sokat játszottunk együtt és a magánéletben is jó barátok voltunk. Tele volt energiával és élettel, mindenbe szenvedéllyel vágott bele, szerinte csak úgy volt érdemes” – nyilatkozta Nyertes Zsuzsa színésznő.

Venczel Vera hosszú betegség után pihent meg

Életének 76. évében hunyt el Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Élete utolsó leheletével is szeretett férjét ápolta, de végül ő adta fel hamarabb a küzdelmet a betegséggel. Lukács Sándor rengeteg darabban játszott együtt Verával, akit még a főiskolán ismert meg.

“Azon ritka kollégák közé tartozott, akivel soha, semmikor nem lehetett összeveszni, egészen különleges ember volt, akinél empatikusabb és toleránsabb teremtést talán nem is ismertem. Mindig nyugtatólag hatott az emberre, még a legnehezebb és ellentmondásos próbafolyamatokkor is Vera higgadtsága és mindenen átsugárzó szeretete volt az, ami átsegítette az embert a nehézségeken. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem volt benne kellő drámaiság, korántsem! Boldog vagyok, hogy az utolsó alakításában, a Vörös Oroszlán című monodrámában mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy a szelíd lénye mellett egy igazán erős indulatokkal bíró, a színpadon katarzist okozó színésznő volt” – mondta el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, költő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Csőre Gábor: Földre szállt angyal volt!

Venczel Verát mindenki szerette a Vígszínházban, Csőre Gábor is csak jó emlékeket őriz róla.

“Igazi, földre szállt angyal volt! Róla senkinek jut eszébe semmi rossz, soha nem volt olyan, hogy ő ne mosolygott volna. Utoljára a Vígszínház igazgatóválasztásakor találkoztunk, akkor csak rám nézett, mosolygott, megsimogatta a vállamat és azt mondta, “jól van, Gábor”. Mások felé mindig hihetetlen empátiával volt, soha egy morcos pillantása sem volt. Lesújtva hallgattam a rádióban a halálának a hírét, a Facebookon is figyelem a róla szóló megemlékezéseket és gyönyörű képek kerülnek elő, fiatal és időskori egyaránt. Rajta talán az idő vasfoga sem fogott, és a fotókon is érződik, milyen csodálatos teremtés volt ő. Mindenkinek nagyon hiányzik” – mondta a Jászai Mari-díjas színművész.

Oszter Sándor fotó: MTI, Venczel Vera fotó: Vígszínház