Kis-Didi és családja

A húsvéti hosszú hétvégét a sztárok is ugyanolyan meghitten ünnepelték szeretteikkel, ahogy az átlagemberek. Volt, aki locsolkodott, volt, aki szüleit látta vendégül és akadt, aki maga készítette még a sonkát is!

OSZVALD MARIKA

„Engem tényleg a Húsvéti Nyuszi hozott, hisz Nagyszombaton születtem! Nálunk húsvétkor mindig összegyűlik a család, hogy közösen fogyasszuk el azt a spéci sonkát, amit kizárólag ilyenkor eszünk. Apukám régen mindig panaszkodott, miért nincs ez évközben is többször az asztalon, főtt tojással, retekkel, újhagymával? Kislányként nagyon vártam a locsolókat, kint álltam a gangon, úgy leselkedtem. Húsvéthétfőnként apukám már az ágyban lespriccelt a szódásszifonból, aztán Gyula öcsémmel felkerekedtek, és Kispesttől Újpestig bejárták az egész várost, meglocsolva a nőismerőseinket. Idén átjöttek hozzám a lányomék, az öcsémék, de még a keresztlányomék is befutottak Németországból, szóval volt vendégjárás! Kedden már utaztam is Erdélybe, Peller Karcsi kollégámmal kettesben fellépni, de legalább az idei húsvétvasárnapon nem volt semmi dolgom, végre lógathattam kicsit a lábam!”

KIS-DIDI

„Nálunk a régi, klasszikus hagyományok szerint zajlik a húsvét minden évben. Keresztények vagyunk, de Jézust mi a szívünkben őrizzük inkább. A feleségem előző nap sütött-főzött most is, a sonka friss tormával, főtt tojással ott volt reggelire is, vacsorára is. Ebédre sültes tálak kerültek fel az ünnepi asztalra, a legnagyobb attrakció az a birkapörkölt volt, amit én csináltam, kint a kertben, bográcsban! Nekem ez a kedvenc ételem, de a barátok, rokonok is alig várták. A hatéves kisfiam a süteményekért eped, ezért mindig másfajta édességgel lepi meg az édesanyja. Lacikának a kókuszos kocka és a kókuszgolyó a kedvencei, most azt is kapott. Húsvétvasárnap otthon maradtunk, reggel viszont kisfiammal indultunk locsolkodni. Idén nem vállaltunk fellépést, hogy kicsit végre együtt lehessünk, ez évközben ritkán adatik meg, hisz szinte minden hétvégén zenélünk valahol, és néha már Lacika is fellép velem.”

A teljes cikk a májusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató