Napsugár Anna és Müller Rózsa

Amikor belépett a siket énekesnő Müller Rózsához, a jósnőnek rögtön feltűnt a kisugárzása. Pedig Napsugár Anna életében először szánta rá magát, hogy a jövőjébe nézzenek, és bizony nem kímélte eddig a sors. Így nagyon izgult, és amikor Rózsa kiterítette az általa kihúzott kártyákat, izgalommal leste a jósnő száját.

„Súlyos hallássérüléssel jöttem világra, ma már teljesen siket vagyok” – mondta ezt lapunknak mosolyogva Pitti Katalin tanítványa, aki az egyetlen magyar siket énekesnő. „De megtanultam szájról olvasni, és Földessy Margitnál szépen beszélni is. Eddig, 43 éves koromig nem engedtem magamnak jósoltatni. Mert édesanyám nagyon babonás volt, én meg a siketség miatt nagyon vizuális. Ezért anyu azt mondta, ne olvassak horoszkópot sem, mert akkor látni fogom magam előtt, amit írnak, és azt is fogom várni, nem akarta, hogy csalódjak. Ő mindig, mindenben támogatott, legyen szó tanulásról, álmokról. Persze, a tiltás ellenére néha-néha titokban belelestem mit írnak nekem aznapra, vagy hétre, és tényleg csalódott voltam, amikor mégsem az lett, amit elolvastam. De Rózsáról nagyon jókat hallottam, és tényleg, amiket a múltamról mondott, a törésekről, a betegségekről, a küzdelemről, mind úgy történtek. Például édesapám halála, akit 14 éves koromban veszítettem el, az hatalmas törés volt az életemben…”

Anna erős nő, nem hagyta, hogy fájdalmai maguk alá gyűrjék. Arcán mindig ott a jellegzetes mosolya, amikor énekel, vagy amikor táncol.

„Több mint harminc vőlegényem volt, de a férjem volt az első, aki mellett biztonságra leltem. Ebben Rózsa is megerősített, aki úgy fogalmazott, hogy sok ide-oda csapódás után találtam meg az igazi társam. És igaza van, a párom igazi férfi, aki, megbújik a háttérben, de mindig ott van mellettem, és ő intéz mindent, hogy én csak az éneklésre, vagy a küldetésemre, a jeltáncra koncentrálhassak. Nem is tudom, mihez kezdenék nélküle. Azt is elmondta, hogy nagyon vigyázzunk egymásra, és figyeljünk a férjem egészségére a megelőzés miatt.”

A teljes cikk a szeptemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató