Bánszki Bence

Bánszki Bence szakácsként végzett, de az iskola után csak hat évig dolgozott a szakmában. Közben sok kellemetlen dologgal találkozott a vendéglátásban, amik felhalmozódtak, és ő váltani akart. Így, amikor egy árubeszerző ajánlatot kapott, lecsapott rá. De a főzés szeretete nem múlt el benne, ezért is jelentkezett a Séfek Séfe műsorba. Végül kőkemény küzdelmek után övé lett a fődíj: tízmillió forint, a kéthetes franciaországi képzés a legjobb séf iskolában. De Bánszki Bence nem csak ennyit nyert, a szerelem is rátalált a műsor forgatása közben.

Bánszki Bence nagymamájától örökölte a főzés szeretetét, ő indította el ezen az úton. Szakácsnak tanult, az iskola után el is helyezkedett a szakmában, de nem maradt sokáig benne.

„Hiába szerettem a szakmámat, a vendéglátásban tapasztaltak nem tettek boldoggá” – kezdte a Sztár Limonádénak Bánszki Bence. „Sok minden történt ezalatt a hat év alatt, és amikor kaptam egy ajánlatot, hogy árubeszerző legyek az éteremben, lecsaptam rá. Szeretem ezt a munkát is, betekintést kapok, hogyan működik egy étterem. De hiányzott a főzés, és a régi kollégák, ismerősök mondogatták, hogy jelentkezzek már. Annyit ígértem meg nekik, hogy ok, elküldöm az anyagomat, és ha behívnak, elmegyek. Hát behívtak, és egyszer csak ott találtam magam a kamerák előtt. Na, ott a stúdióban még a kezem is remegett, még egy szedret sem tudtam kettévágni… Az első napokon minden furcsa volt, szép lassan belejöttem, el tudtam vonatkoztatni mindentől, a végére fel is oldódtam, sőt meg is szerettem a stúdió munkát.”

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató