Csongrádi Kata

Újra felcsendülnek a régi S. Nagy slágerek.  Új lemezzel, emlékkoncerttel és új műsorral készül rögtön az év elején Csongrádi Kata. A színész-énekesnő sorsfeladatának tartja, hogy elhunyt férje slágereit életben tartsa.

- Mi az apropója az idei emlékkoncertnek?

- Mivel a férjem azt kérte, hogy „Ne sirass, hanem énekelj engem… illetőleg a dalaimat”, ezért én sorsfeladatomnak tekintem az ő slágereinek életben tartását és minden évben a születésnapja környékén létrehozok egy S. Nagy szerzői estet. A 2020. február 2-án, a Duna Palotában megrendezendő koncert immár az ötödik, és ez a most megjelent „Azért vannak a jóbarátok” című CD lemezbemutatója is.

- Mi alapján kéri fel a résztvevő művészeket?

- Törekszem arra, hogy az évenkénti S. Nagy emlékesteken mindig más-más megközelítésből mutassuk be az ő életművét, ezért mindig az aktuális koncert jellegének megfelelően kérek fel közreműködőket. 2018-ban például kifejezetten az ES (Kata így hívja a férjét, a szerk.) színdarabokba írt betétdalaira fókuszáltunk és ebből adódóan, erre az alkalomra természetesen színművészeket kértem fel. 2019- ben a szerelmes dalok kerültek előtérbe, a mostani slágerest pedig régi és új barátokkal közösen készül. ES régi barátja, DJ Dominique – Várkonyi Attila mondja a bevezetőt, Heller Tamás, Éles István, Komáromi Pisti különleges produkciókkal lépnek színpadra, Poór Péter olyan fesztiválsikerét eleveníti fel, mint a „Piros tulipán”, Benkő László újra elénekli az Omegának írt „Rózsafák”-at és a régi Neoton-beli időszak emlékére Balázs Fecó is eljön, akivel a „Kell, hogy várj” – t adjuk elő duettben.

A teljes cikk a januári lapszámunkban olvasható!

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató