Papp Annamária

Papp Ancsát nap, mint nap láthatjuk a televízióban. A Jóban Rosszban Krasznai Ágneseként azonban nem mindenki kedveli őt. Pedig az életben a fiatal színésznő egy bájos személyiség, amit annak idején még Robert Pattinson is észrevett. Bizony, hiszen együtt játszottak egy filmben.

- Gyerekkorod óta vonz a színpad és a színház világa. Mikor tudatosult benned, hogy színésznő szeretnél lenni?

- Gimnazista koromban döntöttem el fixen, mikor tizenegyedikes koromban eljátszhattam Iluska szerepét a János vitéz c. előadásban. Annyira magával ragadott ez a világ, hogy egy nagy „egész” része lehettem, hogy nem is volt tovább kérdés számomra, hogy érettségi után, a színművészetire adom be a jelentkezésemet.

- A Shakespeare Színművészeti Akadémia után számos szerep megtalált és azóta is jelen vagy a hazai színházi életben. Hogyan emlékszel vissza az első felkérésre?

- Az első felkérésem már másod évfolyamos koromban megtalált. Ekkor a Budapesti Kamaraszínház Médeia c. darabjában kaptam szólóénekesi feladatot. Azóta is tevékeny és méltán híres zeneszerző Cári Tibor írta direkt az én a hangomra a kis áriát, mely a darab tetőpontján szólalt meg. Emellett pedig remek színészek oldalán állhattam színpadon: Töreky Zsuzsa, Cs. Németh Lajos, Horányi László, akiktől érdemes volt tanulni is.

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató