Páli Petra

Páli Petra neve egyre ismerősebben csenghet a színházi világból, és az ország különböző rendezvényeinek köszönhetően is. A fiatal művésznőnek eltökélt céljai vannak, már egészen 7 éves korától tudta: a zene az ő világa. Végül Bánfalvy Ágnes színitanodájában tanulta meg a szakma alapjait, amit mai napig is jól kamatoztat.

- Színésznőnek vagy énekesnőnek tartod inkább magad?

- Énekes- színésznőnek. (nevet) Nagyon közel áll hozzám az operett, ahol minden dalban lehetek színész és énekes is egyben. Prózai szerepeket csak TV-ben szerettem, ott viszont nagyon, színpadon kevésnek érzem, ha nincs zene, ének és tánc. Egy színpadi produkció nálam ezekkel együtt mondható teljesnek.

- Bánfalvy Ágnes színistúdiójában végeztél. Hogyan emlékszel vissza ezekre az évekre?

- Életem legszebb 3 éve volt! Akkor kerültem fel Budapestre, Ági második osztályába. Kinyílt a világ. Szuper csapat voltunk, összetartottunk, tudtunk és akartunk is együtt dolgozni, figyeltünk egymásra a tanodán belül és kívül is, mindenki egyéniség és karakter volt. Ágival pedig a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

- Több darabban is kaptál ezt követően szerepeket. Mi állt hozzád a legközelebb?

- Kaptam kisebb-nagyobb szerepeket, mindegyiket szerettem valamiért. Amit mindig kiemelek az mégis egy vizsga, ahol Júlia lehettem, bár egyáltalán nem vagyok egy Júlia alkat, viszont anno, gimiben az osztályfőnökömnek a Liliomfiból idézve odavágtam ezt a mondatot, stílusosan, akárcsak a filmben Krencsey Marianne: „Én színésznő leszek és Júliát fogom játszani!” Megcsináltam!

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató