Sihell Vanessza és Czimmermann Kitti

Egy gyermek és egy fiatal lány legszörnyűbb álma, ha zaklatás áldozata lesz. Még ma is nagyon kényes témának számít, hiszen nem könnyű erről beszélni annak, aki ezen a szörnyűségen keresztül megy. Sihell Vanessza és Czimmermann Kitti élete egy ponton összekapcsolódik, hiszen mindketten ugyanazon estek át.

Ők pontosan tudják, milyen következményeket hozott a mindennapjaikban a tragédia, amikor egy napon szemet vetett rájuk egy férfi. Vanessza és Kitti elsőként a Sztár Limonádénak mesélt a történtekről, életük legnagyobb traumájáról, ezzel remélve, hogy erőt tudnak adni sorstársaiknak, miképp lehet ebből felállni, és megpróbálni teljes életet élni!

Sihell Vanessza még egész pici kislány volt, amikor zaklatás áldozatává vált. Éveken keresztül elhallgatta a történteket, míg egy napon egy sorstársára lett figyelmes.

- Kitti a közösségi oldalán osztott meg egy fotót, a Trauma és gyógyulás című könyvről, amiből arra következtettem, hasonló témakör érdekel bennünket. Megkerestem, és elmeséltem neki velem mi történt, amikor még kislány voltam. Az egyik akkori várpalotai barátnőm apukája tette velem, mindenki ismerte, és senki sem gondolta volna róla, hogy ilyen szörnyűségre képes – kezdte lapunknak Vanessza a megdöbbentő történetet, aki sajnálja, hogy egy ilyen esemény kapcsán került közel barátnőjéhez.

- Mindkettőnkkel hasonló dolog történt, Kittivel tizennyolc, míg velem hét-nyolc évesen. Vannak emlékeim, ám egyelőre ezek még nem teljesen tiszták. Próbálom őket minél jobban felszínre hozni. Nekem különösen nehéz volt, mert akkor senkinek, még a szüleimnek sem beszéltem a velem történtekről. Féltem, szégyelltem magam. Mindössze négy hónapja meséltem először erről a keresztanyukámnak, hirtelen, mert már nem tudtam magamban tartani. Nagyon nehéz volt. Nem jöttek ki a szavak a számból soha, pedig nagyon sokszor megpróbáltam. Alvászavarom van, pszichológushoz és csoportterápiára járok, ami nagyon sokat segít nekem, mert jó olyan emberekkel beszélgetni, akikkel szintén hasonló dolog történt, hiszen előttük nem kell megjátszanom magam – mondta Vanessza, akitől Kitti vette át a szót.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató