Janko Patrik

A szlovákiai magyar versenyző, Janko Patrik zsebelte be a 10 millió forintos főnyereményt, valamint a győztesnek járó Konyhafőnök címet. Az ifjú titánnak már pontos tervei is van, mihez kezd a pénz egy részével az RTL Klub gasztrorealityje után. Egyedi vállalkozásban gondolkodik és szerelmét, Ganna Máriát is szeretné meglepni egy szép gyűrűvel.

Még a családjának sem árulta el Janko Patrik, hogy jelentkezett a Konyhafőnök – Visszavágóba. Elsősorban a tanulásvágy hajtotta, de miután a Michelin-csillagos Sárközi Ákos mentoráltjaként egyre előrébb jutott a versenybe, eldöntötte, nyerni szeretne.
- Számtalan helyen jártam már a világban, így lehetőségem nyílt sok nemzet konyháját tanulmányozni. Sosem tanultam profiktól főzni, abból a tudásból indultam ki, amit édesanyámtól és nagymamámtól lestem el. A családom úgy vélte, hogy nem lenne jó, ha szakácsnak tanulnék, mert sok munkával és kevés pénzzel jár ez a szakma. Üzletfejlesztéssel kezdtem foglalkozni, de a konyhától nem tudtam elszakadni. Amikor megtudtam, hogy két Michelin-csillagos séf lesz a mentorunk, arra gondoltam, hogy ez nagyon jó lehetőség a további fejlődésre. Magam miatt mentem, de ahogyan telt az idő, az is fontossá vált számomra, hogy a szüleim, a barátnőm és a barátaim is büszkék legyenek rám. Csak ekkor kezdtem azon gondolkodni, hogy mi történne, ha megnyerném – nyilatkozta lapunknak az alsószeli Janko, aki azt is elárulta, nem ez volt az első főzőverseny, ahova jelentkezett. A szlovák Konyhafőnökben is szerencsét próbált korábban, de ott nem sikerült az élre törnie. Most viszont magának és a családjának is sikerült bizonyítania, akik a tévéből értesültek Patrik sikeréről.


A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató