Peter Srámek

Hatalmasat fordult a világ Peter Srámekkel azóta, hogy 2014-ben a szlovákiai Vágsellyéből elindult hazánkba. Az énekes nem titkolja, hogy nem itt akart letelepedni, de örül annak, hogy így alakult az élete. Megtanult magyarul, hamar megszerette a magyar embereket, és büszke arra, hogy most már dalt szerezni is tud a nyelvünkön.

Peter Srámek úgy indult el otthonról, a szlovákiai kisfaluból, hogy nem voltak nagy tervei, nem várt ettől az úttól semmit.

- Szerencsét akartam csak próbálni, de úgy voltam vele, hogy vagy sikerül, vagy nem. De hála Istennek bejött! – kezdte a Sztár Limonádénak az énekes. - Tényleg nem terveztem el előre semmit, már csak amikor láttam, hogy a közönség szeret, szereti azt amit csinálok, akkor tudatosult bennem, hogy teljesen megváltozott az életem. Végül itt kezdtem új életet, egy idegen országban, ahol még a nyelvet sem beszéltem, emiatt nehezebben ment minden, de ha az ember nagyon akar valamit, akkor én vagyok rá az élő példa, hogy sikerül. Megtanultam magyarul, igaz nem tökéletesen, pedig igyekszem. Éneklés közben ez egyáltalán nem észlelhető, a csajoknál meg úgy vettem észre bejön, szokták is mondani, hogy hozzátartozik a sármomhoz – nevetett huncutul.

Peti úgy érzi, ez már hozzátartozik a személyiségéhez. A stúdióban ugyan harcol ezzel, szeretné, ha minden szó rendben lenne, de a magánéletben már nem zavarja.

A nyelvünket még nem beszélte, amikor jelentkezett a TV2 műsorába.

- Konkrétan emlékszem a pillanatra, amikor azt éreztem, hogy most az álmaim valóra válnak – folytatta. - A Rising Starban volt, az emberek szavaztak, felemelkedett az a bizonyos fal, úgy jutott tovább az ember. Amikor ez velem először megtörtént, akkor belém villant, hogy lehet ebből több lesz, mint egy próbálkozás. Akkor jutott először eszembe az is, hogy lehet, itt fogom leélni az életemet. Ez korábban meg sem fordult a fejemben, mint ahogy az sem, hogy megtanulom a nyelvet, sőt ezen a nyelven fogok énekelni. Akkor az egy teljesen új helyzet volt, de most már ez a természetes. Az Isten és az emberek így akarták, és ki vagyok én, hogy ezt felülbíráljam? A műsornak egyébként az országos ismertségen kívül kapcsolatokat is köszönhetek, amiért szintén hálás vagyok!

Sosem titkolta Peter, hogy a legendás előadónak sokat köszönhet. Az ő dalaival mutatkozott be Magyarországon.

- Mindenkinek van példaképe, nekem ő az. Felnézek rá, és valahogy úgy érzem, hogy mindig velem van, figyeli, amit csinálok, nem hozok rá szégyent. Most már az egész életemet végig fogja kísérni, és ez így van jól. Ha a legnagyobb magyar énekeshez hasonlítanak, annál nincs jobb! Az egy óriási elismerés, hogy megengedték Jimmy rajongói, hogy az ő dalait énekeljem, sőt akarják, hogy énekeljem. Nincs olyan koncert, ahol ne hangozna el az én tolmácsolásomban egy dala. Nekem büszkeség, hogy a hangomat az övéhez hasonlítják, és megfelelek. Ő egy megosztó ember volt, vagy szerették, vagy nem, de mindenki ismerte a dalait, és mindenki tudta, hogy ki ő!

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató