Wiragh

Januári lapszámunkban Wiragh adott interjút a Sztár Limonádénak.

- Miért választottál magadnak művésznevet?

- Nagyon rövid a vezetéknevem, de sokszor azzal találom szemben magam, hogy elírják, félreértik, túl bonyolultnak véltem a teljes nevemet használni, ami eredetileg Badi Ilona Virág lenne. Szerettem volna egy egyszerű, letisztult, mégis hozzám köthető művésznevet.

- Az Arany Violin énekversenyen különdíjas lettél. Hogyan alakult azóta a pályád?

- Az Arany Violin az egyik legjobb élmény volt, nagyon sokat adott a verseny emberileg, zeneileg egyaránt. Azóta is jó szívvel gondolok vissza, és hálás vagyok. Hálás vagyok, mert jó emberekkel találkoztam, és egy nagyon értékes szakmai-baráti kapcsolatra is rátaláltam Pál Zoltán személyében, akivel jelenleg az első lemezemen dolgozunk. A verseny után igyekeztem fejleszteni magam, a fellépések által pedig színpadi rutint szerezni. Nagyon fontos számomra az emberek visszajelzése, legyen szó építő kritikáról, vagy pozitív visszacsatolásról. Úgy gondolom, a verseny után szárnyra kaptam, és hónapról hónapra letisztult előttem mit is szeretnék, és az pedig a zenélés, éneklés. Tavaly év végén publikáltam az első saját dalom, mely angol és magyar verzióban is hallható, dalszerzője Pogány János, az angol dalszöveg Kertész Erika (dalszerzőként is közreműködött néhány dalban); a magyar dalszöveg Bujáki Márton munkája. Ez évben már Pál Zoltán dalszerzővel dolgozunk a dalaimon, ezek közül néhányat már publikáltam és meg sem állunk, míg készen nem lesz az első albumom. A dalok stílusa pop, néhány azonban egy kis jazzes, bossa novás „fűszert” is kapott. Úgy gondolom, emberileg és zeneileg is jó csapatot alkotunk. Ez az év fellépések szempontjából igen stagnáló, de ennek ellenére a Trimedióval való együttműködésnek köszönhetően lehetőségem van bemutatkozni Sztojka Tibor új műsorában, a Zenebutik csatornán, valamint a Frédy showban is lehetőségem lesz a szereplésre. Nagy boldogsággal töltött el, hogy decemberben, a Jazzy rádió, Bokros László által vezetett műsorában interjút adhattam, beszélhettem picit magamról, a dalaimról, a „civil” életemről. Emellett néhány dalom is hallható volt. Bizakodó vagyok, és izgatottan várom a továbbiakat.

- Civilben óvó néniként dolgozol. Tudják a gyerekek, hogy színpadi ember vagy?

- Az óvó néni pálya az, amit az éneklés mellett imádok. Nagyon édesek a gyerkőceim, nem munkának élem meg a velük töltött időt. Pár fellépésemen ők is ott voltak, és szurkoltak, nagyon jó volt látni az arcukat, ez rendkívül motiváló, megható volt számomra. Nagyon aranyosak a szülők is, hiszen sokan figyelemmel kísérik a munkásságomat, és ezáltal a gyermekek is meghallgathatnak, láthatnak az interneten.

- Milyen tervekkel vágtál neki az új évnek?

- A múlt év nagyon fordulatos, és érzelemdús volt számomra. Volt mélypont, jó néhány nehéz hónap, de aztán az élet megmutatta számomra, hogy igen is léteznek csodák. Nagyon sok pozitív előrelépés történt az életemben, mint óvó néniként, mint zeneileg, és a magánéletben is egyaránt. A következő 1-2 hónapban szeretném befejezni  az első albumom, továbbra is fontosnak tartom a folyamatos fejlődést zenetanár segítségével, valamint ha a vírushelyzet is engedi, akkor elkezdeném a fellépéseim szervezését. Nem tudom, mit hoz ez az év, de optimistán, tettre készen állok elébe; tervben van még egy második album megvalósítása, valamint zenei klipek készítése.

- És hogyan alakul a magánéleted, mit lehet a hétköznapjaidról tudni?

- Magánéletem terén is úgy érzem, megtaláltam azt, akivel tervezhetem a jövőt, aki mellett otthonra leltem a világban. Most nagy változás következik az életemben, hiszen itt hagyom a szülővárosomat, Székesfehérvárt, és Budapestre költözöm. Új munka, új város, új élet vár rám.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató