¡Kiss & STOP!

- Mióta létezik a csapat, és hogy lett ¡Kiss & STOP! a nevetek?

ST (Eszti): Együttesünk 2018 őszén alakult, amikor hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztem Nemcsók Nóri barátnőmet, hogy nincs-e kedve Hungária és Fenyő Miklós dalokat énekelni velem. Ő azonnal igent mondott. Névválasztásunk szó szerint tőlünk ered: KISS & STop (NemCSÓK & ST - Eszti).

Ezt követően arra gondoltam, hogy – lévén Magyarországon csak kevesen írnak magyar nyelvű rock and roll nótákat – mi lenne, ha én is megpróbálnám? Megszállt az ihlet, és nagyon rövid idő alatt megírtam egy nagylemeznyi (11) dalszöveget (első albumunk címe: „First kiss”). Nóri is fellelkesült, így elkezdtük a stúdiómunkákat. A zenéket Pál Zoli stúdióssal írtam közösen. Ekkor még álmodni sem mertem, hogy hamarosan élő felállásban fognak megszólalni a dalaim. Az első tagunk – akibe teljesen véletlenül botlottam bele – Zboray Miki volt. Annyira tetszettek neki a dalaim, és az élőzenés ötlet, hogy kiváló basszusgitárosként önként csatlakozott hozzánk. Bálint Gergő szaxofonost Zoli ajánlotta, hogy fújassam fel vele a dalokat. A következő próbára pedig úgy érkeztem Miki próbatermébe, hogy ott már várt egy gitáros (Mezei Misi) és egy dobos (Simon Andris) is, akik alaposan felkészültek: már első alkalommal ismerték és játszani is tudták a dalaimat! Majdnem sírtam a boldogságtól! Szeretet emberek, akik egyszer csak lelkükkel és muzsikálásukkal körbeöleltek.

- ST, te nem most kezdted, sok csapatban megfordultál már. Hogy érzed, most megtaláltad magad?

ST: Saját együttesem még sohasem volt, megalakulásunkkal vált valóra egy régi álmom. Eredetileg diplomás táncos vagyok, és igen sok együttes háttértáncosa voltam, illetve vagyok jelenleg is (például: Mache, Pozitív együttes, Groovehouse, Ámokfutók, Hip Hop Boyz Retro Show), de énekeltem már számos formációban. A rock and roll az varázslat. Kiskorom óta az. A Hungárián nőttem fel, édesanyám a Szent István Parkba járt galerizni, és éppen egy rock and roll partyn volt, amikor aktív részvételemmel megindult a szülése... (nevet) A kötődésem a műfajhoz szétbonthatatlan.

A teljes cikk a januári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató