9. Nemzeti Vágta

Füzér lovasa nyerte a 9. Nemzeti Vágta döntőjét, Kun Ferenc Colonia Victoria nevű lovával. Ismét nem sikerült baleset nélkül megúszni az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamát, Puzsa Patríciát még a felvezető körben dobta le a lova, de szerencsére apró horzsolásokkal megúszta az incidenst. A futamot újoncként Sipos Imre nyerte meg, a nagy visszatérő Stohl András pedig a második helyre vágtatott be.

A Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamán Puzsa Patríciát, a Vígszínház fiatal színésznőjét kétszer is ledobta a ló még a start előtt, ezért biztonsági okból úgy döntött, nem vállalja a futamot a rakoncátlan ló hátán. A sztárfutamot Sipos Imre, a Nemzeti Lovas Színház állandó fellépője nyerte meg, aki már húsz éve lovagol, de eddig nem vett részt komolyabb megmérettetésen. Idő szűke miatt a színésznek nem volt lehetősége felkészülni, de így is győzött a ló gyorsasága és a húsz év rutin.

A Vágta nagy visszatérője Stohl András, a második helyre futott be, a futam előtt lapunknak elmondta, hogy most jóval lassabb lovat kapott, mint amikor elsőként ért célba hét évvel ezelőtt.

- Reggel volt egy bemelegítő edzés, kiderült, hogy a mezőnyben az enyémnél két gyorsabb ló is van, nem tudom, hogy a teljes versenytávon mit bírnak, de az elején nagyon elmentek, ezért nem merem kijelenteni, hogy nyerni fogok. Anno, mikor ez megtörtént, az életem legjobb élménye volt – mondta nyeregbe pattanása előtt Buci, aki a második helyre vágtatott be idén.

Hajast nem engedi a felesége vágtázni

Hajas Laci sztárfodrász Stohl Andrásnak szorított, aki mögött másodikként végzett még 2009-ben, de sokáig téma volt az egy évvel korábbi incidens, amikor Sasvári Sándorral való csata közben leesett a lóról.

- Jó érzéssel jöttem ide, hevesen dobogott a szívem, mikor elindultam a helyszínre. Stohl Bucinak jöttem szorítani, mikor öt évvel ezelőtt megnyertem a futamot, ő ugrott a nyakamba. Többet nem indulok a sztárfutamon, a feleségem nem engedi – jelentette ki Hajas Laci.

Pataky Attila az Edda frontembere nézőként érkezett a Nemzeti Vágtára.

- A magyarság lelkiségéhez hozzátartozik a ló, ötvenéves koromban tanultam meg lovagolni egy Dabas környéki tanyán. Rengeteget lovagoltam, de onnan már elkerültem. A Lázár fivérekkel barátok lettünk, ott aztán van ló bőven. Tiszteltem azokat, akik jól bánnak a lóval, ezek az állatok nem autók, nincs rajtuk sebváltó, oda kell figyelni rájuk, ha szinkronba kerülsz velük, ha testben és lélekben ott vagy, nagy csodák történnek – mondta el Pataky Attila.

 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató