Futács Márkó

Tizennyolc találatával a Hajdú Split eddigi legeredményesebb góllövője. Csapata III. helyen zárta az évet, ez egyben azt jelenti, indulnak az Európa Ligában. 27 éves korára érett be, csúcsformában játszotta végig 2017-et.

Ferencvárosban nevelkedett, kölcsönben szerepelt a Diósgyőrben, valamint több neves klubban is -  pl.: Werder Bremen, Ingolstadt, Portsmouth, Leicester, stb. -  vagy például a Német Krisztián-féle ifjúsági csapatban, akikkel Európa-bajnokságon harmadik helyezést értek el. Ennek köszönhetően vált ismert labdarúgóvá.

Gyermekkorában vallásos neveltetést kapott szüleitől, nagyszüleitől. Szigetváron sok időt töltött velük, rendszeresen ministrált a templomban. Nagyon fiatalon kapott óriási lehetőséget, de ebben az időszakban sajnos nem csak a labdarúgásra koncentrált. Barátok a tenyerükön cipelték, többek között Özil, Pizarro, stb. Sajnos egy idő után meglátszott a teljesítményén, de ez már a múlté, most már csak a foci fontos az életében. Nagyon jól érzi jelenleg magát a Splitben. A klub is mindent elkövet, hogy olyan körülményeket biztosítson számára, amit sokan megirigyelnének.

A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!