Terry Black

Rácz Károlyt, vagy ahogy sokan ismerik, Terry Blacket időnként kötelezettségei Magyarországra szólítják. Már öt éve, hogy Németországban él, ám nem először, hiszen korábban már harminc évet töltött ott. Terry ritkán ad interjút, ám most a Sztár Limonádéval kivételt tett. Itthon tartózkodása alkalmával lapunknak mesélt a kinti életéről, gyermekeiről, betegségről, és azt is elárulta, második családjának tekinti Bangó Marikáékat.

Terry öt éve él Németországban. Nem mondja, hogy nem szereti Budapestet, ám úgy véli, nem tudná már újra itthon elképzelni az életét.

- A haza mindig ott van, ahol éppen vagy. Ahol jól érzed magad, és tudsz élni. Nekem apukám cigány volt, anyukám pedig zsidó, én megszülettem Svájcban, majd Magyarországon éltünk, 1978-ban pedig visszamentem vonattal, majd újra visszatértem. Azt mondanám, hogy egy európai állampolgár vagyok. Ahol meg tudok élni, ahol engem szeretnek, és ahol meg tudják adni nekem a tiszteletet, ott jól elvagyok, ott vagyok otthon. Nem kapok sírógörcsöt, ha nem látom az Erzsébet-hidat, de azért este, ha kiülök oda, csak könnybe lábad a szemem. Itt is a fiatalságomat és ott is a fiatalságomat éltem. Nem az országhoz, hanem az emberekhez ragaszkodom. Más telefonon beszélni, levelezni, vagy leülni és beszélgetni. Nem szeretem a nagyon modern dolgokat, mert ugyan szépek, és jók, de nekem nem emberi. Kicsit konzervatív vagyok – kezdte lapunknak az előadóművész, aki teljes harmóniában él két gyermekével.

- Dani abban a korban van már, ha velem valami történik, Fanninak van kire támaszkodnia. Nem gondolkodom a visszatérésen, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogok hazajönni. Már 90 százalékban a szűk baráti köröm, még annál is szűkebb kollegális köröm nagy része a temetőben van. Nem tudok ide visszaszokni, főleg a magyar mentalitást nem bírom, ugyanis itt az emberek nyolcvan százaléka rosszindulatú. Ez nekem nem kell, és ez kint nincs. Ott is kell dolgozni, ott sem kolbászból van a kerítés, ott is kell rezsit, bérleti díjat fizetni. Az a nyugalom, ami ott van, az nekem itt nincs és nem is lenne meg. Hiába van nekem egy szerethető, élhető családom, ha itt a napi problémák meglennének – mondta Terry.

A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató