Nagy Feró

Vízkereszt táján születik a zenész második unokája, addig is van ideje, hogy a jelenlegivel gyakorolja a nagypapaságot. Patrik alig múlt két éves, de máris úgy püföli a dobot, hogy Feró szinte biztos benne: ő is zenész lesz, ha felnő!

A Beatrice frontembere annak idején el se tudta képzelni, milyen lesz, ha egy szép napon valamelyik fia unokával lepi őt meg. A nagyobbik, Botond, két évvel ezelőtt nagypapává tette a híres-neves rocksztárt, és Feró azóta sem tud betelni Patrik üdítő társaságával! Legalább egyszer hetente nála és feleségénél időzik a kis csibész, akit nagyszülei persze agyonkényeztetnek. Újabban a kisfiú a dobolás rejtelmeivel is elkezdett ismerkedni, Feró pedig boldog, hogy talán általa újabb zenész erősíti majd a Nagy famíliát.

- Az egész azzal kezdődött, hogy elvittük Patrikot egy-két délutáni koncertünkre, ahol eleinte csak oldalról nézett minket, aztán annyira vonzani kezdte a hangulat, hogy egyszercsak ott termett közöttünk! – emlékezett Feró. – A közönségünk odáig volt, megtapsolták Patrikot. Még nem tud folyékonyan beszélni, csak az elejét mondja a szavaknak. Amikor felfedezte, hogy a mikrofon hangosít, boldogan belekiabálta: „hej!”, a közönség pedig válaszolt neki. Kisebbik fiam, Hunor kezeli a dobokat a Beatricében, Patrik imádja őt: hozzá is odatotyogott, aztán percekig ámultan csodálta a nagybátyját. Otthon, a próbateremben is felfedezte magának a dobfelszerelést, így amikor hétvégente egy-másfél napot nálunk tölt, leviszem, hadd püfölje a ritmust! Egyelőre az ölemben ülve élvezi a muzsikálást, túl nagy neki a felnőtt hangszer. A másik nagymamájától kapott ugyan egy kisméretű, műanyag dobot, ütötte-verte, de az szét is ment hamar.

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató