Németh Kristóf

Németh Kristóf számára az egyik legfontosabb ünnep a karácsony. Minden évben már novemberben megkezdi az előkészületeket, hogy semmi sem az utolsó pillanatra maradjon. A színházigazgató a Sztár Limonádénak mesélt arról, milyen volt gyermekkorában a karácsony, és arról is részletesen beszámolt, mit jelent számára a szeretet ünnepe.

- Szeretjük bensőségesen megélni az ünnepeinket. Sok éve már az ajándékok beszerzését, a bevásárlást, a fa megvételét nem hagyom az utolsó pillanatra. Nem éri meg tönkretenni az ünnepeket az idegeskedéssel, így jó előre igyekszem mindennel előkészülni – kezdte lapunknak Kristóf, aki elárulta, kisfiúként hogyan élte meg a karácsonyokat.

- Amikor én még gyerek voltam, és együtt éltem a szüleimmel, ráadásul ahol felnőttem, ott éltek a nagymamámék és keresztanyámék is, megvoltak a hagyományaink. Huszonnegyedikén beindult a sütés-főzés, édesanyám készítette az ételeket. Kora délután apukámmal mindig elmentünk az Alkotás Moziba, ami ma már nem létezik, és megnéztünk egy karácsonyi, vagy egy western filmet, aminek apukámmal együtt nagy rajongója vagyok. Csak néhány év után tűnt fel, hogy az angyalok érdekes módon mindig ez idő alatt jártak nálunk. Nem gyanakodtam semmire. Mégis egyik évben azt mondtam, felrúgom ezt a hagyományt, alig vártam, hogy vége legyen a filmnek és rohantam haza, hogy ne csússzak le a nagy pillanatról, amikor nálunk járnak az angyalok – emlékezett vissza a színész, aki máig vissza tudja pörgetni gyermekkori élményeit.

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató