Berecz János Chee

Berecz János Chee rengeteget dolgozik. Ha épp nem a zene miatt járja az országot, akkor a családi vállalkozás miatt ingázik. Ám ezt egy picit sem bánja, mert mint mondja, nem szereti a tétlenséget, mindig talál magának elfoglaltságot. Az utóbbi években nem igazán szakított időt a pihenésre, ám egy jól sikerült fellépés mindezért kárpótolja. Családjával igen jó a kapcsolata, melyet édesanyja, Ági is megerősített a Sztár Limonádénak.

Többek között Berecz János Chee és Radics Márk közös duettje is felcsendül a Bakelit Fesztivál most megjelenő albumán. A két énekes hosszú évek óta ismeri egymást, most döntöttek úgy, hogy készítenek egy duetettet.

„Több mint öt éve dolgozunk együtt Márkkal, azonban közös duettet még soha nem készítettünk. Úgy gondoltuk, erre megérett az idő, így hoztuk össze a Kezeket fel szerzeményünket, mely hűen tükrözi mindkettőnk mentalitását, minden benne van, ami rólunk szól” – kezdte lapunknak Chee, majd hozzátette, a munkakapcsolatból idővel barátság lett, azóta pedig közösen dolgoznak együtt a Bakelit Fesztivál produkción is. Az énekes emellett hétköznap a családi vállalkozásban tevékenykedik, rengeteget ingázik Budapest és Debrecen között.

„Ha az ember szereti, amit csinál, akkor mindig igyekszik úgy beosztani az idejét, hogy mindenre jusson. Nekem fontos, hogy a dalaim, dalaink minél több emberhez eljussanak, nekem nem jelent gondot az sem, ha esetleg bármilyen lemondással jár. Semmi sem történik ok nélkül, és ezeket mindig pozitív élményként szoktam megélni, semmiképpen nem teherként. Engem egy-egy jól sikerült fellépés is mindig feltölt, ha nem csinálnék semmit, az bosszantana. Nem szeretem az üresjáratokat, én igyekszem mindig elfoglalni magam. Nyaralni például három évvel ezelőtt voltam utoljára a családommal” – fűzte hozzá Chee, majd elárulta, jó kapcsolatot ápol szüleivel, még ha időnként vannak is kisebb összezörrenések. Ezt pedig édesanyja, Ági is megerősítette.

„Ha valamiben nem is egyezzünk, az mindig a munka menetéhez vezethető vissza. Van egy húga, elmondhatom, hogy mindketten nagyon jó gyerekek. János is külön él tőlünk 25 éves kora óta. Kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi mindig biztattuk, hogy énekeljen, sajnáltam, amikor 16 évesen csak a négy falnak tette. Mindkét gyermekem járt zenei iskolába, szereztek zenei képzést, de szerettük volna, ha iskola mellett találnak olyan elfoglaltságot, ami által feltöltődnek. János nagyon jó gyerek volt, a kamasz kor nála később jött, kitolódott húsz éves kora után. A zenei tevékenységét is próbáljuk nem elfogultan megítélni. Én pontosan tudom, milyen színpadon állni, nekem is volt benne részem fiatalon. Büszke vagyok rájuk, mert ami energiát belefektettünk a nevelésükbe, mindkettőjüknél mostanra megérett. Amit tanultak, mindent tudnak hasznosítani felnőttként. Tartást, önbizalmat és önbecsülést adott nekik. Mindig azt mondjuk nekik, ha csinálod, jól csináld, mert középszerűen bárki tudja. És úgy tűnik, mindketten ezt meg is fogadják. Anyaként, szülőként nincs rájuk panaszom.”

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató