Pápai Joci

Pápai Joci nyolcadik helyével Magyarország gyönyörű eredményt ért el a kijevi, 62. Eurovíziós Dalfesztiválon. Bayer Friderika 1994-es negyedik helyezése, illetve Kállay Saunders András 2014-es ötödik helyezése után ez hazánk harmadik legjobb szereplése ezen a versenyen. „Ünnepeld a sokszínűséget!” – ez volt az idei dalfesztivál szlogenje.

- Örülök, hogy egyike lehettem a döntőben a sokszínűséget képviselő előadóknak és büszke vagyok arra, hogy a magyar és a roma kultúrából 180 millió tévénéző kaphatott ízelítőt a produkcióm által. Óriási élmény volt a kijevi arénában ilyen hatalmas színpadon és ennyi ember előtt fellépni, ezeket a perceket soha nem fogom elfelejteni. Fantasztikus, örökre szóló élmény volt! – mondta a verseny után Pápai Joci, aki egyetlen romaként vett részt a döntőben. Sőt, tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében most először szerepelt roma előadó a legjobbak között, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott. Persze a produkció minden résztvevője sokat tett ezért a sikerét. A gyönyörű táncoslányt, a táncművészeti egyetemen most végzős Virág Alexandrát a Csillag Születikből megismert extravagáns táncos, Gomez ajánlotta be Jocinak, és a koreográfiában is segítségükre volt. A Mulan becenevű, igazi roma szépség egyébként L.L. Junior unokatestvérének a sógornője, ahogy azzal a rapper eldicsekedett a közösségi oldalán. De a szőke hegedűs lány, Kapcsos Emese is érdekes ismeretség révén lett az Origo című dal közreműködője. Galambos Dorina manikűröse hívta fel rá az énekesnő figyelmét, aki az éppen új hegedűst kereső Jocihoz irányította a csupa mosoly lányt. Az énekes ruháját a Jocihoz hasonlóan szintén tatai születésű, nemzetközileg elismert sztártervező, Schilling Kolos álmodta meg, aki a hazai munkái közül a legfontosabbnak a Nemzeti Vágta jelmeztervezési feladatait tartja.

A teljes cikk a júniusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató