Lagzi Lajcsi

Galambos Lajcsi kedvenc ünnepe a karácsony. Olyankor együtt van a család, és még az ételeket is közösen készítik el. Ugyan szigorú apa hírében áll, de sok mindenben kifejezetten megengedő.

Galambos Lajos sajnálja azokat az embereket, akik karácsonykor elutaznak, mert ők valószínűleg nem érzik jól magukat, vagy az otthonuk nem nyújt nekik annyit, mint kellene.
- Én ott vagyok boldog, ahol a családom van, ezért, ha a feleségem, vagy a gyerekek azt kérnék, hogy menjünk el valahova, például síelni, biztosan elvinném őket. Erre azonban még nem volt példa – mondta a mulatós zene koronázatlan királya.

Nincsenek méregdrága ajándékok

A Galambos család ragaszkodik saját hagyományaihoz. Náluk az a szokás, hogy szenteste összejönnek a nappaliban feldíszített fa körül, és együtt ünnepelnek, énekelnek.
- 24-én napközben a gyerekekkel rendszeresen felkeresünk egy gyermekotthont. Az életünk egy fontos vállalása, hogy az ott lakókat megajándékozzuk hasznos használati tárggyal. Ezeket nem vásároljuk, hanem egész évben gyűjtögetjük egy dobozban. A gyerekek is megtanulták, hogy a rászorulók javára le kell mondanunk bizonyos javainkról. Nekik természetes, hogy saját ruháikról, könyveikről, vagy akár mp3-lejátszójukról lemondanak mások érdekében – magyarázta Lajcsi, aki nem híve annak a szemléletnek, hogy családon belül csak karácsonykor szükséges egymást megajándékozni.

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató