Harsányi Gábor

Harsányi Gábor jobban érzi magát a bőrben, mint valaha. A kétszeres Jászai Mari-díjas és Pepita-díjas színművész ugyanis 72 éves korára elérte, hogy pályája még mindig egyenesen íveljen felfelé. Úgy tűnik, számára nincs megállás, miközben az unokáira is bőven jut ideje. Kell ennél több?

Harsányi Gábor úgy érzi, már most igen szép színészi életművet tudhat a magáénak, hiszen száznál is több tévéfilmben szerepelt. A Bors, az Egy óra múlva itt vagyok és az Indul a bakterház sztárja büszke rá, hogy maradandót alkotott. - Ha szabad dicsekednem, miközben alapvetően szerény ember vagyok, mostanában az írói munkásságom is csúcsra jutott. Befutottam. A Fregoli Színház nagy sikerrel játssza a Nejem a neten című darabomat, ráadásul nagyszerű szereposztással. Büszke vagyok rá, hogy Cseke Katinka alakítja az egyik legfontosabb karaktert. A Pódium Színházban két idős színész gyötrelmeit feldolgozó Édes Alkony című alkotásom megy - mondta a Sztár Limonádénak a színművész. - Ezek a darabok egyszerre szomorkásak és fetrengve nevetősek. Akárcsak maga az élet. Én is sokat gondolkodom rajta, hogy mit is várhat egy szépkorú ember a világtól, pláne, ha művész. Az évszámokat nem lehet eltüntetni, de úgy érzem, erős vagyok, ezért szeretnék még szép dolgokat létrehozni. Persze nem csak a munka teszi ki az időmet. Van két csodálatos unokám, én pedig élvezettel nézem, ahogy szépen lassan cseperednek – mesélte Harsányi. A színész szívesen segít a gyerekeknek a nyelvtanulással, ám a műszaki jellegű kérdésekkel már bajban van. - A hétéves Alex és a tízéves Alíz főleg legózni szeret, és bármennyire is sajnálom, ebben kevésbé tudok részt venni. Csodálatos épületeket terveznek és építenek a miniatűr elemekből, én ugyanerre képtelen vagyok. A videójátékokkal már jobban boldogulok, de szerencsémre a legjobban azt élvezik, amikor a mesterségemet hasznosítva szórakoztatom őket. Sokszor olvasok nekik, de leggyakrabban fejből mesélek. Az egyik kedvenc hősük a csetlő-botló fajankó.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató