Mautner Zsófi

A Masterchef Junior ítésze évek óta járja a külföldi országokat, elsősorban gasztronómiai késztetésből. Valaha diplomataként dolgozott, utána váltott hivatást és lett gasztroblogger, mára pedig ’végigfőzte’ a világot!

A TV2 Masterchef Junior című műsorsorozatában hétről hétre gyerekek kápráztatják el mind a nézőket, mind pedig a három fős zsűrit, sütő-főző tudásukkal. Mautner Zsófi a műsor háziasszonyaként két professzionális séffel közösen mond véleményt a kiskamaszok ételeiről. Zsófi sokat tapasztalt főzőnőként nemcsak a magyar étkekben járatos, hisz utazásai során szereti megkóstolni más nemzetek konyháját is.

- Minden országban és kultúrában találok lenyűgöző ételeket, és általában ezek azok, amik valamilyen személyes élményhez, vagy konkrét személyhez kötődnek – mesélte Zsófi. – Nemrég jártam Libanonban, ahol hihetetlen a gasztronómia! Általában imádok minden olyan konyhát, ami színes, sok zöldséget és sok fűszert használ. Örök kedvenc a török és a vietnami konyha is, de a hozzánk közel álló lengyel ételek között is akadnak favoritjaim. A főzés az egész világon ajtókat és szíveket nyit meg, egy-egy étel mögött pedig emberek, sorsok, személyes történetek vannak: engem ezek érdekelnek a legjobban.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató