DJ Dominique

Várkonyi Attila nem követte tudós szülei példáját. Kicsit kilógott a sorból, és mindazonáltal, hogy több diplomát is magáénak tudhat, a zene sokkal inkább vonzotta. Álmai megvalósításáért egészen Amerikáig ment, ahol közel négy évet töltött, ám a honvágyát nem tudta leküzdeni. Rengeteget dolgozik, jótékonykodik, mindemellett pedig még tanít is, mégis megmaradt olyan szerénynek, amilyen szellemben nevelték szülei.

Várkonyi Attila három év nyolc hónapot töltött Amerikában. Komoly célokkal indult útnak a kilencvenes évek elején, ám pontosan tudta, tervei megvalósítása után hazaköltözik.

- Sosem akartam ott maradni, erős honvágyam volt. Akkoriban még nem voltak olyan kommunikációs lehetőségek, mint ma. Internet és mobiltelefon hiányában levelezéssel tudtam tartani a kapcsolatot a szeretteimmel. A szerelmem és a családom is itthon maradt, így ez az időszak egy rendkívül nehéz szakasz volt az életemben. Amiért kimentem, hogy megtanuljak felsőfokon angolul, legyen egy amerikai diplomám, és legyen annyi pénzem, amiből egy lakást és egy autót tudjak venni magamnak, azt teljesítettem. Ez a ’90-es években, egy értelmiségi család gyermekeként a lehetetlen kategóriába tartozott. Ezután költöztem haza. Hoztam egy szemléletet, ami akkoriban nagyon kilógott a sorból – kezdte lapunknak Várkonyi Attila, aki azt is elárulta, meghatározó időszak volt az életében az Amerikában töltött évek.

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató