Benkő Nóra

Vehemens ügyvédnőként láthatjuk őt hétről hétre az RTL Klub új napi sorozatában, a Drága örökösökben. A csinos színésznő Dr. Marosi Gitta karakterében szigorú, ám magánemberként odaadó családanya, két ikerfiú büszke édesanyja.

Kevesen tudják: Ő az egyetlen olyan magyar színésznő, akinek öt diplomája van! Előbb az ELTE francia-magyar szakos hallgatója volt, ahol tanár diplomát szerzett, később magyar irodalom és nyelvből megszerezte ugyanezt a végzettséget. Ezután vették fel színész szakra, a Színművészetin dráma pedagógusként is diplomázott. Végül a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatójaként a közoktatás vezetői jogosítványt is megszerezte. Közben játszott, filmezett, tévéműsorokat vezetett, majd férjhez ment és családot alapított.

- Mintha csak iskolapadokat koptattam volna az elmúlt 15 évben, amihez még a színészi és tévés munka is csatlakozott, és emiatt szinte alig voltam otthon, de nemegész így történt! – mosolygott Nóra. – Már színésznőként dolgoztam, amikor 2003-ban megszülettek az ikerfiaim. Kiskorukban mutogattam őket, de ma ezt ők nem engedik. Pedig büszkélkednék velük: Ábel is, Marcell is szépek, okosak, és mindketten magasabbak már nálam!

A Pesti Magyar Színház művészét először egy másik szerep castingjára hívták a készítők. Vali karakterét kínálták fel, aztán úgy döntöttek, az ügyvédnő figurája jobban állna neki.

– Sok mindenben keménynek kellett lennem életemben, hogy túléljek, ám alapvetően én egy kedves, mosolygós csaj vagyok! Ha valaki eljön és megnéz A karmester szeretője című monodrámában, még a törékeny és sebezhető énemet is láthatja. Szeretem az olyan szerepeket, amiben ezt ki tudom mutatni, ám tényleg tudok kemény lenni, ha kell – például Gittaként. Imádok a sorozatban forgatni, és bár ritkán vagyok esténként otthon, hogy visszanézzem magam, a fiaim látnak és nemcsak én tetszem nekik, de az egész történet. Kamaszoknál ez pedig nagy szó!

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató