Gáspár Zsolti

Gáspár Zsolt számára óriási megmérettetés volt az Ázsia Expressz 2 versenye. Egészségi állapota miatt a többiekkel szemben hátránnyal indult, mégis hatalmas teljesítmény nyújtott unokahúgával, Evelinnel. Zsolti feledhetetlen élményeket szerzett a kint töltött idő alatt, és még ha nehezen is, de túl tudta tenni magát családja hiányán. A Sztár Limonádénak elárulta, a Liu testvérekkel olyan szoros barátságot kötöttek a forgatások alatt, hogy azóta is tartják a kapcsolatot, sőt reményei szerint a fiúk egyike talán még a családjába is benősül.

- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy a TV2 gondolt a Gáspár családra. Komoly kihívás volt, hiszen pénz, telefon nélkül is helyt tudtunk állni, és minden alkalommal eljutottunk a megadott helyszínre. Nagyon meglepődtem, ugyanakkor örültem annak, hogy világbajnokokat tudtunk megelőzni. Jó eredményeket értünk el már az elején, és az első nap az érem az én nyakamba került Ördög Nóritól – kezdte lapunknak Zsolti, aki azt is elárulta, mitől tartott leginkább a verseny ideje alatt.

- Talán a szállások megtalálásától és a mellékhelyiségek használatától féltem a legjobban. De a Jóisten velünk volt, hiszen többségében jó helyeken tudtunk aludni, volt, hogy orvos fogadott be bennünket. India közel áll hozzánk, hiszen onnan származunk. Édesapám 1984-ben már járt kint egy beteg rokonnál, akivel addig nem találkozott. Nehezen kapta meg az engedélyeket, plusz még letétbe kellett neki raknia pénzt, azzal biztosítva, hogy nem marad esetleg kint. Nagyon jó emberek az indiaiak, mindenhol a segítőkészségükről tettek tanúbizonyságot. Furcsa volt tapasztalni, hogy nem ismerik a térképet, azt sem tudják, hogy 500 méterre mi történik, mégis mindent megpróbáltak, hogy segítsenek. Az Istennek olyannak kellett volna teremtenie az egész emberiséget a világon, mint amilyenek az ázsiai emberek – tette hozzá Zsolti, akinek az egészségével vannak gondjai, emiatt pedig komoly hátránnyal indult versenytársaival szemben.

- Sajnos magas vérnyomással küzdök, így ezt jeleztem is előre a csatornának, hogy naponta kilenc gyógyszert kell szednem. Egyszer volt komolyabb problémám – akkor kicsit megijedtem -, de a helyi orvos, aki velünk volt, segített, így jobban lettem – mesélte az Ázsia Expressz 2 versenyzője, aki ebből az alkalomból nem akármilyen pólóban utazta át Ázsiát.

A teljes cikk az októberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató