Radics Márk

Radics Márk a hosszúra nyúlt kényszerpihenő után megállás nélkül dolgozik, dalokat készít, sőt nemrég debütált legújabb videoklipje is. Alkotás szempontjából nem volt jó hatással rá az elmúlt néhány hónap, épp ezért komoly elhatározásra jutott, egy hosszú örömzenéléssel szeretne kedveskedni a sokáig zene nélkül maradt közönségnek, melynek a bevételét jótékonysági célra szeretné felajánlani. A Sztár Limonádénak mesélt részletesen a terveiről, és a mögötte lévő nehéz időszakról.

- Nagy megtiszteltetésben volt részed, hiszen Nótár Mary írt neked egy dalt.

- Valóban, hiszen régi nagy álmom vált ezzel valóra. Maryről köztudott, hogy az esetek többségében kizárólag magának ír csak dalt, ám velem kivételt tett, és a régi ismeretségünkre való tekintettel megajándékozott egy csodálatos nótával. Nagyon boldog vagyok, ugyanis július második felében, éppen ehhez a dalhoz elkészült a videoklipem, amire rendkívül büszke vagyok, és a visszajelzések arra engednek következtetni, hogy szereti a közönség. Ezúton is köszönöm Illés Attilának és feleségének, Szandrának, hogy ilyen jó kis klipet sikerült összehoznunk.

- Számos nagylemezzel büszkélkedhetsz, rengeteg dalt írtál. Klipeket azonban kevesebbet láthatunk tőled. Miért?

- Videoklipek tekintetében a lemezekhez képest kicsit lemaradásban vagyok. Szívesebben készítek albumokat, tartok koncerteket, a videoklip talán abból a szempontból nem az én műfajom, mert egy kamera előtt kell úgymond magamat produkálni. Ezen még változtatnom kell, de talán majd idővel el tudom magam jobban engedni, és ugyanolyan lazán venni, mint amikor színpadon állok. Erre vonatkozóan vannak további terveim, mert szeretnék még több klipet készíteni, bár nem könnyű, hogy melyik dalomra essen a választás, mert kivétel nélkül mindegyik nagyon jól sikerült. De nincs megállás, mert a rajongóik is követeleik tőlem a videókat.

- Milyen dalra esett a választásod a Dallamokon át legújabb albumára?

- Nagyon komoly fejtörést okozott ennek eldöntése, végül a választásom két vadonatúj szerzeményre esett, amelyeket eddig még nem hallhatott a közönség. Nagyon szeretném, ha a lemez megjelenésével egyidejűleg az egyik dalból már a klip is elkészülne, és együtt ismerhetnék meg a rajongók. Mindkettő Sihell Ferryhez köthető, az egyiket közösen írtuk, a másik pedig egy duett, amit Szirmai Mónival énekelek.

- Régóta ismeritek egymást az énekesnővel?

- Igen, már több mint tíz éve. Viki és Ferry által találkoztunk, nagyon sokat dolgoztunk együtt különböző tévéfelvételeken és fellépéseken, azonban mindezidáig még soha nem jutott eszünkbe, hogy közösen énekeljünk. Talán mindkettőnk nevében elmondhatom, hogy rendkívül jól sikerült a munka, és úgy érzem, ez a dal lenne érdemes a következő klipemre.

A teljes cikk a Dallamokon át különszámunkban olvasható!

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató