Fehér Attila és Jáger Gyula

A Charme együttes számára a 2020-as év számos új ajtót nyitott meg. Bár a koronavírus-járvány rengeteg tervüket húzta keresztül, nem keseregnek, a jövőre és a jelenlegi feladatokra koncentrálnak.

- Meséljetek a dalról, amit hallhatunk tőletek a lemezen, miért erre esett a választásotok?

- A múlt hónapban indult műsorunk főcímdalát választottuk ki erre a lemezre. Egy kellemes hangvételű szerelmes dal, mely nagyon gyorsan a közönség kedvence lett. A műsor indulásának pillanatában nagyon sok rajongó érdeklődött, hogy honnan lehetne letölteni, megszerezni a dalt. Ez volt az első indíték, hiszen a mi lemezünk csak ősszel kerül a boltokba. Szerencsére az elmúlt egy hónapban is nőtt folyamatosan az érdeklődés a dal iránt, így szerintem jól döntöttünk. Fülbemászó, igazi Charme dal, melyben mindketten benne vagyunk 100 százalékosan. Attinak több dala is volt már műsor, film főcímdal, nekem ez az első ilyen szerzeményem, ami nagyon is a szívemhez nőtt.

- Hogy telt a nyár, hiszen ti nem álltatok le a munkával, még ha színpadra nem is mehettetek?

- Ráálltunk a tévéfelvételekre. Most ez tűnik az egyetlen megoldásnak, hogy a rajongóinkkal tartsuk a kapcsolatot.

 - Még mindig 500 fő alatt lehet koncerteket tartani, épp ezért sokan ülős koncertet szerveznek, ti elgondolkodtatok-e már ezen?

- Mi pont arról híresültünk el, hogy nem lehet ülve, sikítozás nélkül kibírni a koncertjeinket. Ezért az ülős koncertek nem tartoznak a terveink közé, habár lehet, hogy sor fog még erre is kerülni. Az igazság az, hogy ha saját koncerteket szervezünk, akkor nekünk tökéletesen megfelelnek 500 főig a klubkoncertek. Ott igazi koncerthangulat lehet, nem függ az időjárástól és mástól sem. Próbáljuk a jobbik oldalát nézni a kialakult helyzetnek. Nehezíti a koncertezést, hogy az elmúlt időszakban mindenki rosszabb anyagi körülmények közé került, és nem biztos, hogy mindenkinek van pénze több ezer forintos jegyárra. Ezekre voltak jók a falunapok és a városnapok. A közönség ott ingyen kaphatta meg a produkciókat. Viszont ha belegondolunk, régebben sem voltak ilyen rendezvények. Gyerekkorunkban is azok koncerteztek, akikre volt igény. Ez megint csak egy komolyabb választóvíz lesz szakmán belül. Szerintem nagyfokú tisztuláshoz fog vezetni.

- Voltak az utóbbi időben esetleg kisebb létszámú bulijaitok?

- A legutolsó megmozdulásunk augusztus 7-én volt Budapesten, a Legendában. A rajongóink szervezték nekünk, amiért roppant hálásak vagyunk. Van egy belső körük, akik ha nem is teljesen zártkörűre, de megszerveztek nekünk egy kis lemezbemutató koncertet. Sőt, ez meg is előzte a lemezanyagot. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen rajongóink vannak, hiszen az ország bármely területére jönnek, követnek, buliznak velünk. Hálásak is vagyunk érte Attival.

- A rajongóitok nagyon szeretik a klipjeiteket, esetleg készültök újabb videóval?

- Igen szeretnénk. Az adott helyzetben viszont nekünk is nagyon alaposan meg kell gondolnunk, hogy mire és mennyit költünk. 3 dal van, amire nagyon szeretném, ha készülne klip. Az idő ezt is, mint mindent elrendez…

- Július közepén indult a Szerelmes Hangjegyek című műsor, melynek ti vagytok a házigazdái. Milyen a fogadtatása?

- Bár még hivatalos adatot nem kaptam kézhez, úgy tudom, hogy nagyon előkelő helyen landolt a Zenebutik palettáján. Erre nagyon büszkék vagyunk. Nagyon sokan dolgoztak ezen, ami egy közös siker. Nem szeretném elkiabálni, de ez az év számunkra rengeteg új ajtót nyitott ki, és nagyon úgy tűnik, hogy Fortuna a kegyeibe fogadott minket.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató