Majsai Gábor

Majsai Gábor mindig is zenével foglalkozott. Nagyon hiányzik számára a színpad, a próbák és a közönség is, azonban nem túl bizakodó, egyelőre úgy érzi, messze van még az az idő, amikor minden a régi lesz. Az elmúlt időszakban sem tétlenkedett, ugyanis írt, és a Valami még vár című dalhoz videót is készített. Külön büszkesége, hogy kisebb fia is közreműködött benne, azonban nem ez az első közös munkájuk, hiszen a Majsai Gábor Swing Stars-ban édesapjánál dobol.

„Minden fellépésemet lemondták az elmúlt időszakban, most tartok a harmincnyolcadiknál. Közben dolgozgatom, készítettem saját számokat, de nyilvánvaló, hogy egy ilyen helyzetben nincs olyan lendülete az embernek, mint a koronavírus előtt volt. A Valami még vár című új dalomhoz készült videó is, melynek én vagyok a zeneszerzője, M. Hefelle Krisztina pedig a szövegírója. A legnagyobb videómegosztón múlt hónaptól meg lehet tekinteni” – kezdte lapunknak a zenész, majd hozzátette, nagyon hiányzik számára a színpad.

„Mintha kihúzták volna a  szőnyeget a lábam alól…”

„Ha az ember egész életében vagy nagy részében zenész volt, a próbák, a fellépések, a közönséggel való találkozás mind-mind hosszú éveken keresztül természetesek voltak. Márciusban egyik napról a másikra ez megszakadt, és az, hogy még mindig nincs vége, elég drámai, depresszív időszakot okoz az embernek. De próbáltam olyan dolgokkal foglalkozni, amivel korábban nem tudtam. Mégis azt éreztem, mintha a szőnyeget kihúzták volna a lábam alól, hirtelen nem tudtam, mihez kezdjek, pedig akkor még reménykedtünk, hogy hamarosan újra beindul az élet. Bután néztem ki a fejemből, mert ahogy éltem addig az életem, megszűnt. Pillanatok alatt a hosszú éveken át felépített életemet nem lehet átszervezni. Fiatal koromban, ha pénzre volt szükségem, elmentem szenet lapátolni, ma már ezt nem lehet” – fűzte hozzá Gábor, aki most sokkal több időt tudott együtt tölteni családjával, mint korábban.

„A mi családunk állandó rohanásban van, de a vírus miatt ez sokat enyhült. Most jutott idő a beszélgetésekre is, és az, hogy együtt voltunk, mindnyájunk számára feltöltődés volt. A nagyobbik fiam már külön él, a kisebb még velünk. Ő a Zeneakadémiára jár, számára megkezdődött a suli. Nagyon szeret ott tanulni, így örült, hogy végre visszamehetett az iskolába. Neki is volt pár koncertje, van négy zenekara, sőt nálam, a Majsai Gábor Swing Stars-ban is ő dobol” – mesélt a zenész, majd elárulta, milyen a közös munka fiával.

A teljes cikk az októberi különszámunkban olvasható! 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató