Poór Péter

Majdnem egy évet késett a legendás táncdalénekes 75. születésnapi koncertje, de a hangulatra így sem lehetett panasz. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a buli után Poór Péter lelkes rajongói szívesen fotózkodtak volna is vele, sokan szerettek volna autogramot is, de a járványügyi helyzet miatt erre most nem volt lehetőség. A Sztár Limonádénak az énekes mesélt a koncertről, és arról, hogy ebben a zűrzavaros helyzetben hogy telnek napjai.

Az örök fiatal táncdalénekesnek megvan az ars poeticája a korával kapcsolatban.

„Addig halasztgattuk ezt a 75. születésnapom alkalmából tervezett koncertet, hogy eltelt majdnem egy év – kezdte lapunknak Poór Péter. - Pontosan egy héttel a 76. születésnapom előtt sikerült megtartani, de nem baj, így volt ez jól. Seress Rezső zeneszerző is megmondta: „Nem az a fontos az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal”. Én azt szoktam mondani, hogy most is fiatal vagyok, csak már nagyon régóta. Visszatérve a koncertre, a repertoárom hatalmas, így mindig nehéz kiválasztani a dalokat, mindig vannak olyanok, amikért fáj a szívem. De a közönséget nagyon tisztelem, mindig igyekszem kiszolgálni, vannak slágerek, amiket nem lehet kihagyni. Így volt ez most is, a bőség zavara volt, az ember nem tudja, melyik ujjába harapjon bele. De majd tartunk egy koncertet a kimaradt nótákból is.”

A Máté Péter-díjas közönségkedvenc igyekszik megtalálni mindenben a jót. Rajongva szereti családját, akiket mindennel ellát. A fellépés után most is, mint máskor is, rohant haza. Három hölgyet ápol otthon, felesége komoly betegséggel küzd, tolószékbe kényszerült. De 97 éves anyósáról, és annak 103 éves nővéréről is ő gondoskodik.

A teljes cikk az októberi különszámunkban olvasható! 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató