Demeter Zsuzsi

Demeter Zsuzsinak az elmúlt időszak is elég zsúfoltra sikeredett, de nem bánja. A sok munka meghozta a gyümölcsét. Mindemellett pedig mindig megtalálja azt is, hogyan dobja fel egy-egy napját.

„Nagyon örülök, hogy a mostani CD-re felkerült az ’Ég Veled’ című dalom. Megszerettem, már amikor megfogant a dallam a fejemben éreztem, ez kicsit más lesz a megszokott Demeter Zsuzsis hangzásnál. A szövegírás közben már előkerültek a boros poharak is, és egy kellemes este kerekedett a barátnőmmel – kezdte lapunknak az énekesnő, majd elárulta: hogyan kapcsolódik ki a rohanós hétköznapokban. - Nagyon szeretek vízpartokon sétálni, az egyik ilyen kedvenc helyem a váci Duna-part. Sokat utazom a munkám miatt, így az időm nagy részét, ha tehetem, otthon töltöm. Igazi kis házitündér vagyok! Szeretem, ha rendben van körülöttem minden. Rengeteget takarítok és mosok, ami 3 gyerek mellett szerintem nem csoda. Folyton találok elpakolni valót is a házban” – folytatta.

„A családom, és én is nagyon szeretünk jókat enni, ezért szinte minden nap főzök és sütök valamit. Eddig még nem volt rám panasz. A lányaim már kisgyerekkoruk óta segítenek a konyhában, így ők is úgy tanulnak meg majd sütni-főzni, ahogy én gyerekkoromban, anyukám és nagymamám mellett. Igyekszem jó példát mutatni nekik. Én hiszek abban, hogy a nő teremti és alapozza meg az otthon melegét, a férfi pedig a biztonságot. Persze mára sok minden felborult és megváltozott ebben a világban, de nálunk nagyon jól működik.”

Zsuzsi egyébként nagyon aktív életet él, sosem unatkozik. „Legkedveltebb aktív kikapcsolódásom a kerti munka. Szeretek ott lenni, ilyenkor is szól a zene kint. Hatalmasra nőttek a leanderek, talán idén a legszebbek. Sokan kérdezték mi a titka: én a növénytápokban hiszek, és a rendszeres locsolásban, karbantartásban. Mikor elkezdtünk építkezni, két öreg fa volt a telken, mára már igazi gyümölcsössé nőtte ki magát ez a kis hely. A semmiből egy kis oázis lett, a mi kerti pihenőnk. Én megálmodtam mindent, hogy milyen legyen, a kedvesem pedig megcsinálta. Igazi ezermester! Ha már tényleg fáradt vagyok, akkor jön el az igazi pihenés ideje. Kiülünk a teraszra vagy hidegebb estéken a konyhába. Szól egy dallamos jazz zene, kibontunk egy üveg, behűtött bort és én csak élvezem a pillanatot. A kedvesemmel, vagy barátnőkkel. Ha pedig egyedül vagyok, akkor sütök valami illatos, édes finomságot egy pohár hideg boros–szóda társaságában” – mesélte Zsuzsi és elárulta azt is, hogy hétvégenként orgona mögé ül.

„A hétvégéim legtöbbször munkával, utazással telnek, ha nem, a szüleinket látogatjuk meg, és segítünk az ottani teendőkben, ha szükség van rá. Vasárnaponként, ha szabad vagyok, egy kis faluban kántorizálok, orgonálok. Mindig hívő voltam, bár sosem beszéltem róla nyíltan, de mélyen hiszek és bízok Istenben. Így nevelkedtem, és így neveltük a gyermekeinket is. Mikor a gyerkőceink születtek, egy pillanatnyi időm sem volt magamra, de még csak gondolni sem. 1 év alatt lettünk nagycsaládosok. Szóval egy kisfiú mellé kaptunk két pici lány babát. Nem volt egyszerű, mégis elmehettem minden vasárnap arra az egy órára a templomba, ahol énekelhettem és zenélhettem. Az az egy óra feltöltött a következő hétre, az ébren töltött éjszakákra és nappalokra.

Nem tudok zene nélkül létezni! Mindenben a ritmust és a zenét keresem. Mindig szól a zene itthon is, és ha nagyon-nagyon jól érzem magam, még táncra is perdülök olykor, akár főzés közben is!”

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató