Hangária Együttes

Horváthy Csutka Zsolt és zenekara igazi időutazásra invitálja közönségét minden alkalommal, amikor színpadra lépnek. A Hangária együttes mindenféle fantasztikus masina nélkül; csupán hangszerekkel és énekkel repíti vissza a 80-as évek Rock and roll korszakába az embereket.

Jampik, rongylábú táncosok és pöttyös miniszoknyák… Azt gondolnánk, ezek a dicsőséges idők már rég elmúltak, de nem is tévedhetnénk nagyobbat. Horváthy Csutka Zsolt már fiatal kora óta szívta magába az életérzést a legnagyobbak társaságában, hogy aztán most még 2020-ban is életben tarthassa.

„ Az 1981-es siófoki Hungária koncerten határoztam el, hogy a színpadon képzelem el a jövőmet! 1983-ban kezdtem el táncosként dolgozni az Első emeletben, majd az R-Go együttessel turnéztam.  Pár évvel később jött ki az első saját lemezem, Flipper Öcsivel közreműködve Csóró vagyok címen, és 350 000 példányban kelt el, ami akkoriban nagy szónak számított. Azt a számot azóta is minden koncertemen el kell játszanom – kezdte lapunknak Csutka, aki jelenlegi formációját 2009-ben alapította. – Fenyő Miklós zenekarából alapítottam meg a Hangária együttest, akkor még 3 évig csak Hungária dalokat játszottunk egyfajta tisztelgésként. Utána átalakult a csapat, változtak a tagok… időutazó banda lettünk. A 80’-as évektől játsszuk autentikus módon a Hungária, R-Go, Dolly Roll dalokat többek között.”

Persze nem csak feldolgozásokat játszanak Csutkáék a zenekarral. Az énekes a saját életét is megénekli a szerzeményeiben.

„A saját szerzeményeimhez az életből merítem az ihletet. A Szemtől szembe című albumom az életem megtörtént eseményeiből íródott. Szerelmekből, csalódásokból, az életem eseményeiből… az Adtam sokat a lelkemből a legkedvesebb számomra – árulta el az énekes, aki úgy tartja; igenis van helye a Rock ’n Roll-nak a 2020-as években is. – A retro megerősödött az utóbbi években, hiszen az emberek szeretnek nosztalgiázni. A Rock ’n Roll halhatatlan, és ezek az örökzöldek szintén. A Hangária éppen ezért alakult. Soha nem engedett le a közönség három visszataps nélkül, ez jól jelzi az igényt a zenénkre. Viszem tovább ezt az életérzést, amivel anno megfertőződtem, mert úgy érzem, ezt én tudom hitelesen tovább adni.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató