Katica

Tóth Katica is felkerült egy Sláger Tibó dallal a most megjelent albumra. Az énekesnő nagyon örül annak, hogy olyan nóta született, amelynek mély mondanivalója is van. Mint mondja, ő is mindig törekszik arra szerzeményeiben, hogy az megérintse a közönséget.

- Milyen érzés volt, amikor először kaptál egy dalt Sláger Tibótól?

- A tavaly megjelenő, második lemezemet eleve úgy terveztem, hogy nagyobb zeneszerzőkkel fogjuk közösen megírni. Szerettem volna, hogyha minél színesebb lemezt sikerül összeállítani a nagyérdeműnek. Amikor megtudtam, hogy az egyik ilyen nagy szerző, Sláger Tibó elfogadta a felkérésem, az külön nagy öröm volt számomra. Két szuper dallal erősítette meg az albumomat. Fantasztikus szerzemények, imádja őket a közönség, és szinte én is elsőre azonosulni tudtam velük. Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhattam Tibóval, nem csak egy remek zeneszerzőt, hanem egy fantasztikus embert is megismerhettem a személyében.

- A mostani dal megszületéséről, ami felkerült a lemezre mit lehet tudni?

- Ez a dal teljes mértékben Tibó ötlete alapján született. Egy nagyon érzelmes, mély mondanivalóval rendelkező nóta. Nagyon örültem neki, hisz én is az ilyen szerzeményeket kedvelem. A saját, általam írt dalokban is törekszem arra, hogy legyen mondanivalója a szövegnek és megérintse az embereket. Számomra nem csak a dallamvilág, hanem ugyanannyira a tartalom is fontos. Úgy gondolom, ennél a dalnál mind a két tényező adott. Egy lassabb hangvételű, mégis abszolút táncolható dal a ’Fordul-e még ugyanaz a kulcs a zárban’.

- Hogy vagy mostanság?

- Köszönöm a kérdést, mostanság picit fáradtabb vagyok. Nagyon megvisel, hogy hidegre fordult az időjárás. Tavasszal születtem, így valószínűleg ezért van az, hogy jobban érzem magam tavasztól nyár végéig, amíg kellemes a hőmérséklet. Ilyenkor már én is mintha téli álomra készülnék. (nevet) Na de viccet félretéve, jól vagyok, minden jól alakul a vírus teremtette körülményekhez képest. Azért bízom benne, hogy 2021 már egy sokkal jobb év lesz, mint ez az idei.

- Milyen tervekkel vágsz neki a következő évnek?

- Nem vagyok egy nagy, tervező típus. Vannak elképzeléseim, de soha nem ragaszkodom eltökélten semmihez. Nem tudhatjuk még, hogy mit hoz a következő év. Sok minden elmaradt az idei évben, amit nem tudtam megvalósítani, de hiszem, hogy előbb vagy utóbb minden helyreáll, és újra tudunk dolgozni akadály nélkül. Ami biztos, már készültek új dalok és egy teljesen új formációval is szeretném meglepni a kedves közönséget, de az hogy kivel, vagy épp kikkel, az még egyelőre legyen meglepetés.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató