Orosz Gyuri

Orosz Gyuri nem töltötte haszontalanul a tavasszal kihirdetett karantént. A humorista az internet segítségével tartotta a kapcsolatot a közönségével, együtt sírtak és együtt nevettek. Ebben az időszakban született a Feri naplója a karantén idején című könyve, amely a karantén 50 napos időszakát dolgozza fel napló formában. A humorral teleszőtt, fiktív, de a napi történésekre reagáló könyv azóta óriási népszerűségnek örvend. A Sztár Limonádénak mesélt a könyv születéséről, terveiről, illetve arról, hogyan éli meg, hogy imádott családjával ritkábban találkozhat.

„A karantén ideje alatt estéről estére csináltam a karantén naplót. Visszatérő szereplőm keresztapám, sokat szoktam mesélni a Rádiókabaréban és a tévében is Feri bácsiról. Az ő történetein keresztül próbáltam bemutatni mindent, ami a koronavírusos időszakban az új helyzettel járt. Telefonon, online tartottam a kapcsolatot a családdal és a barátokkal, így az ő történeteiket is belevonva, napi szinten készítettem egy instant stand up comedyt, amivel sokszor egymást szórakoztatták az emberek. Azt a mennyiséget, ami íródott, nem tudták a közösségi oldalak kezelni a terjedelme miatt. Átvittem egy másik online felületre, ahol máig nem tudom miért, de letiltásra került, végül felhúztam magam, a csapatommal karöltve negyven nap alatt összehoztuk a könyvet. A visszajelzések alapján úgy tűnik, jól sikerült, mert nagyon szereti a közönség. Jelenleg egy játékfilm forgatókönyvén dolgozom” – mesélte lapunknak a humorista, majd elárulta, hogyan érinti, hogy újra betiltották a rendezvényeket.

„Mivel tavasszal még semmit nem tudtunk, az élő adásoknak volt helye. Korábban a párommal, Kállai Krisztával rádiós műsorvezetőként dolgoztunk, előbújt belőlünk az újságíró énünk. Mindamellett, hogy humorista vagyok, igyekeztük a komoly oldaláról megközelíteni a dolgokat. A világ minden pontját kapcsoltuk szakértőkkel, pszichológusokkal, orvosokkal, ügyvédekkel beszélgettünk, minden akkor felmerült kérdést körbejártunk. Az emberek szomjazták az információt, mi pedig ezt megadtuk számukra. Most egy egészen más típusú műsorral folytatom, Gegparti címmel egy podsact-et kezdtem el, ahol három humorista kollégával és egy külső vendéggel fogunk beszélgetni. Ez most a feszültségoldásra lesz jó, illetve előzetese egy online stand up comedy sorozatnak. Ezen dolgozunk most, hamarosan láthatóak lesznek. Szerencsére ez egy olyan ága a szórakoztatóiparnak, amit át lehet tenni online térbe” – mondta Orosz Gyuri, aki rendkívül szoros kapcsolatot ápol a családjával, most azonban a karácsony sem lesz a régi.

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató