Lajsz András

Idén is a szakadék széléről táncolt vissza Lajsz András koktél világbajnok. Történjék bármi a jó kedélyű mixerrel, a legkilátástalanabb helyzetben sem adja fel, és újrakezdi. Ezúttal pedig nem várt helyről érkezett a segítség, felesége, Zsuzsa segítette ki a bajban. A megcsalt és megbántott asszony 5 év után visszafogadta a családi fészekbe a megtévedt koktélkirályt, aki ezúttal Érden vágott új vállalkozásba, s boldogabb, mint valaha.

Kis híján az utcára került Lajsz András, miután pécsi vállalkozása is befuccsolt. A koktélkirály azután ment vidékre, hogy élete művétől, a Pozsonyi úti vendéglőtől búcsút kellett vennie. A legendás helyen egyre foghíjasabban ücsörögtek a vendégek, az egyre magasabb bérleti díjat pedig így nem tudta fizetni Lajsz, ezért túladott a bérleti jogon.

"Még mindig fáj a szívem, ha Bodegitára gondolok, életem fő műveként tartom számon, nehezen váltam meg tőle, a végsőkig próbáltam menteni a menthetőt, de sajnos el kellett adnom. Az egészségem is közbeszólt, arról nem is beszélve, hogy a magánéletem is romokban hevert" – árulta el lapunknak Lajsz András, akinek 2016-ban és 2017-ben négy szívinfarktusa volt.

Ekkoriban napi 16-18 órát töltött munkával, amit egyre rosszabbul viselt Lajsz szervezete. A túlsúly és a stresszes életvitel is melegágya volt a betegségeknek. Nem csak az étterem ügyei miatt kellett aggódnia, a feleségével is rosszra fordultak a dolgok. Túl a harmadik infarktuson, egyszer a munkahelyén lett rosszul. Nagyobb szállítmány érkezett a Pozsonyi útra, de a teherautó rossz helyen parkolt, a közteresek pedig rögtön lecsaptak Lajszra. Az étterem-tulajdonos nem értett szót velük, vitába keveredtek, amin úgy felidegesítette magát, hogy a rosszul lett. Végül mentőt kellett hívni hozzá, mert újabb infarktuson esett át.

"Túlhajszoltam magam, belebetegedtem, hogy elvesztem az éttermet, ráadásul otthon is gondok voltak. Nagyon összejött minden" – nyilatkozta Lajsz, aki ekkor már egyedül, a családjától távol élt, mert a feleségével összevesztek. Fény derült arra is, hogy túl közeli kapcsolatba került az éttermében dolgozó fiatal pincérnővel. Zsuzsa dühbe gurult, és a Facebookon osztotta meg férje privát üzeneteit, amiket kolléganőjével váltott. Lajsz két szék közül a padlóra került, elvesztette az éttermét, s ezután döntött úgy, hátat fordít a fővárosnak. Leköltözött Pécsre, ahol fia is tanul, és az egyetemistáknak nyitott éttermet.

A teljes cikk a januári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató