Szabó Franciska

Az Exatlon Hungary 2021 Bajnok csapatának Szabó Franciska a szíve-lelke, Anyának is hívják társai. Az Európa-bajnok cselgáncsozónak négy testvére van, legidősebbként otthon is ő gondoskodott mindenkiről, hozzá bárki fordulhat ügyes-bajos dolgaival. Amikor pedig édesapja kórházba került, természetes volt számára, hogy ő lesz a családfenntartó.

Baranya megyében, Pécs mellett egy kis faluban nőtt fel Szabó Franciska, aki a Bajnokcsapat egyik legerősebb játékosa. Mindig 100 százalékot belead a versenyzésbe, és sosem keres kifogást, ha valami miatt nem nyer ellenfele ellen. Ő a kemény munkában, a befektetett energiában hisz, ami nem véletlen, hiszen ebben a szellemben nőtt fel, szülei is erre tanították. Keményen tanult, edzett a versenyekre és ellátta az állatokat.

„Nagyon sokszor rám maradt a trágyázás”

„Nagyon korán keltünk, mert még iskola előtt el kellett látni az állatokat a testvéreimmel – mesélte Franci. - Utána edzettünk, majd édesanyánk elvitt minket az iskolába, délután megint etetés, tanulás és este edzés. Nagyon sokszor rám maradt a trágyázás, sokszor én is választottam, mert az egy nagyon jó, erősítő feladat volt. Nem volt nagy különbség, hogy lányok vagy fiúk csináljanak egy-egy munkát, édesanyám is például rengeteget kaszált, mindenki kivette a részét a munkából. Nagyon kemény fizikai igénybevételt jelent a tanyasi élet, talán ezt is tovább vittem az élsportban. Fegyelmet is igényel, mégiscsak életekről gondoskodunk, felelősséget is tanultunk már nagyon fiatalon.”

A teljes cikk a februári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató