Sihell Ferry

Kemény hónapokat tudhatnak maguk mögött a zenészek, művészek, és mindenki más, aki a koronavírus-járvány miatt elvesztette a munkáját, a bevételi forrását. Hétről hétre várja és reménykedik a művészvilág abban, hogy hamarosan enyhítenek a korlátozásokon, és újra visszatérhetnek a színpadra, bár már sokan annak is nagyon örülnének, ha kisebb rendezvények is tarthatóak lehetnének. A Sztár Limonádé összeállításából egyöntetűen kiderül, mindenkinek nagyon hiányzik már a színpad, a közönség, illetve arról is mesélnek sztárjaink, hogyan készülnek a jövőre, és miként tudnak tervezni, persze ha egyáltalán mernek… (Február elseje előtt kérdeztük a művészeket – a szerk.)

Sihell Ferry: Visszafelé már nem tekintünk, csak előre

 „Nehéz év van mögöttünk, de pozitívan állunk a 2021-es évhez. Visszafelé már nem tekintünk, csak előre. Rengeteget dolgozunk, én reggeltől estig a stúdióban ülök, új dalok készülnek, új előadók várnak a lehetőségre, hogy bemutatkozhassanak. A 2021-es naptárunkban tavasztól már szinte minden hétvégére van felkérésünk, el is vállalunk minden rendezvényt és majd az aktuális kormányrendelet eldönti, hogy meg tudjuk csinálni-e vagy sem. Számunkra az a legfontosabb, hogy vége legyen ennek az egésznek és utána, ha fellégeztünk, akkor a most tervbe vett dolgokat mind szeretnénk megvalósítani. De amíg egy szikra árnyalata is jelen van a vírusnak, addig mi betartjuk a szabályokat, de a tervek füstbe nem mennek, csak kitolódnak.”

 Radics Márk: Az én lelkiállapotom mondhatni igencsak változó

 „Az én lelkiállapotom mondhatni igencsak változó. Van, amikor teljesen tele vagyok félelmekkel és alig várom, hogy vége legyen ennek az egésznek, de van, amikor nagyon bizakodó vagyok, és olyankor tervezek. Így történt ez legutóbb is, amikor eldöntöttem, szeretném bepótolni a szülinapot, ami 2020-ban kerek volt, mégsem tudtam méltó körülmények között megünnepelni, illetve összekötném az áprilisi névnapommal is, és a karrierem indulásának 15. évfordulójával. 2006-ban kezdtem el ugyanis az első nagylemezemen dolgozni, ami aztán 2007. év végén meg is jelent. Én innen számolom az zenei éveket, és ezt a 10. évfordulón is kellőképpen megünnepeltük annak idején, 2016-ban. Nagyon remélem, ez idén sem marad el, és tudunk egy nagykoncertet szervezni. Ilyen saját szervezésű dolgokban bízom inkább majd, hogy majd lehet tartani rendezvényeket, és nagyon szeretném, ha egy új albumon is el tudnék kezdeni dolgozni, amelyre vadonatúj dalok készülnének. A hétköznapok számomra 2021-ben is ugyanúgy folytatódnak, civil foglalkozásomat tekintve ugyanis újságíróként mindig van elég feladatom, illetve a Zenebutik tévén is hamarosan új adásokkal jelentkezünk majd a Bakelit Fesztivál és a Dalpresszó című műsorainkkal. Addig is mindenkit arra kérek, legyetek türelmesek és tartsátok be a kellő óvintézkedéseket, én is azt teszem! Jó egészséget kívánok mindenkinek!”

A teljes cikk a februári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató