Alby

Alby végre megjelentette legújabb nagylemezét, amelyre már elég rég várt a közönsége. Az énekes elárulta: nagy reményeket fűz az albumhoz, hiszen dalait minden korosztálynak nagy szeretettel ajánlja, mert azok a mindennapokban előforduló érzelmekről szólnak. Alby megsúgta legnagyobb vágyát is a Sztár Limonádé olvasóinak.

- Végre megjelent a Trimedio gondozásában az új nagylemezed. Milyen dalokat és zenei stílust hallhatunk ezúttal tőled?

- A zenei stílusom a pop és a mulatós ötvözve, amely meghatározó alapköve a zenei munkásságomnak. Természetesen szeretném, ha minden emberhez eljutnának a dalaim, fiataloktól a szépkorúakig egyaránt. Különös figyelmet szenteltem a dalok írásánál arra, hogy minden korosztálynak szóljanak, hiszen szerelemről, esetleges csalódásról és a mindennapokban előforduló érzelmekről szólnak. Azt látom, hogy az emberek hajlamosak kisebb dolgokért is felrúgni kapcsolataikat, melyet a legnagyobb csacsiságnak tartok! Úgy gondolom, csak le kellene ülni és őszintén átbeszélni bizonyos dolgokat. Remélem, a dalaim mondanivalója segítséget nyújt néhány embernek ahhoz, hogy erőt merítsen a kezdeményezéshez. A Kósza szív című lemezemre írtam jó néhány olyan dalt, melyek rávezetnek arra, hogy kisebb dolgokért nem érdemes elhagyni egymást, mert a szerelem, ami két embert összeköt, az erősebb, mint bármi a világon

- Mennyi idő alatt készült el a korong és kikkel dolgoztál együtt?

- A lemezen van pár dal, amiket régebben írtam, de nem kaptak olyan teret, amilyenre számítottam. Hála Istennek, mikor megkötöttem a szerződést a Trimedio csoporttal, gőzerővel ráhajtottam a dalok írására, mert láttam, hogy általuk a szerzeményeim megkapják a maximálisan megérdemelt teret, és így már könnyebb dolgom lesz. Tudtam, hogy innentől nincs megállás és jönnek a tévéfelvételek sorozatai, amitől nagy boldogság töltötte el a szívemet! A Trimedo-val kötött szerződés után, egy év múlva megszületett a 2. nagylemezem, Kósza szív címmel. A zenét és a szöveget egyedül írtam, a stúdiómunkálatokat pedig hangmérnököm, barátom, Szász M. Attila végezte. Ezen munkálatok bizonyos fázisában én is kivettem a részemet, ami számomra nagy megtiszteltetés, hiszen Attilával való közös munkánk, nagy szakmai tiszteletre, és bizalomra épül.

- Mennyire nehéz most egy lemezt eljuttatni a közönségedhez?

- Ha nincs az előadónak megfelelő médiaháttere, bármit is épített fel addig, iszonyúan nehéz eljuttatni egy lemezt az emberekhez. Ezt személyes tapasztalat alapján mondom. Azt gondolom ahhoz, hogy esélyünk legyen a lehető legszélesebb körben megismertetni a közönséggel egy új lemez anyagát, szükséges, hogy legyen egy olyan háttér, melyet például a Trimedio csoport képvisel.

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató