Torják István

A nem csak zenészként, üzletemberként is sikeres Torják István, a Hidvégi Band alapítója is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt. Szerencsére senki nem beteg a családból, az anyagi háttere is biztos, mégis veszélybe került egyik vállalkozása, ami sokat jelent számára. Vidéki vendéglője gyertyalángon üzemel csak, alig termel bármi profitot.

Nincs oka panaszra, hiszen családjával biztonságban tudhatja magát, mégis vérzik a szíve Torják Istvánnak. Vendéglője miatt, ami nem kapott támogatást ebben a nehéz helyzetben, így kénytelen volt már azon is elgondolkodni, mi lesz, ha be kell zárni. Mint mondja, szeretné megmenteni a helyet, de ő és családja már belefáradt folyamatosan betömködni a lyukakat.

"Szerencsére több lábon állok, az a zenész vagyok, aki amikor lehetett, befektette a pénzét, nem dőlt hátra és szórta el, amit keresett. A vendéglő mellett három vegyesboltot üzemeltetek és más vállalkozásaim is vannak. A többi cég profitjából próbálom életben tartani a vendéglőt, de egyre nehezebb" – vallotta be a zenész, aki kétkezi munkával is besegít az étteremben.

Bár törekedett arra, hogy senkit ne kelljen kirúgnia, a helyzet az elmúlt egy évben mégis nehezebbre fordult, így néhány embertől meg kellett válnia.

"Két szakács és két futár dolgozik most, és a párommal mi is besegítünk. Nem lehet ilyen körülmények között több embert alkalmazni, a napi forgalom kiszállításban 70 ezer forint, aminek a fele sem marad meg haszonnak. A szakácsok 16, a futárok napai 5 ezret kapnak és az alapanyagot is ki kell fizetni. Nem igazán éri meg üzemeltetni, nekünk is csak az energiánkat viszi, nagyon szomorú lennék, ha be kéne zárni, de komolyan fontolóra vettük a családdal" – árulta el az énekes.

Torják István azt is elárulta, miért olyan fontos neki a kis vendéglő megmentése.

"13 éves korom óta muzsikálok a vendéglátásban. Minden zenész álma, hogy egyszer a saját vendéglőjében egye a saját rántott húsát. Ez olyan, mint az orvosnak a magánpraxis. 55 fellépésből sajnos csak 3-at lehetett megtartani az elmúlt egy évben. Már most is vannak óvatos foglalások, de idén már nem lesz ebből semmi szerintem" – mondta az énekes.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató