Életének 87. évében búcsúzott el végleg a földi élettől, és már az égi társulatban játszik tovább Psota Irén. A legendás színésznőért nem csak a közönség, a szakma is rajongott. 80 évesen lépett utoljára színpadra, azután teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől. Interjút sem adott, pedig sokan szinte könyörögtek neki. Ő azt mondta egyszer: elég volt és ehhez ragaszkodott is!

 A Nők Lapja újságíróját még fogadta pár évvel ezelőtt a lakásán Psota Irén. Érdekes dolgokat mondott akkor. Mintha már akkor készült volna a halálra.

„Én úgy születtem, mint egy gyönyörű karácsonyfa. Díszekkel, gyertyákkal, csillagszórókkal. Volt egy gyönyörű anyám… Olyan gyönyörű nőt azóta sem láttam. Mosónő volt, a két csodálatos bátyámnak a házak udvarán kellett énekelniük, hogy meg tudjunk élni. Ez keretezi az életemet. Gazdasági válságban születtem, és gazdasági válságban megyek el innen!” – fogalmazott a színésznő.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató