Aradszky László

Az egész országot megrázta a hír, amire hétfőn reggel ébredtünk. A legendás táncdalénekes, Aradszky László vasárnap este végleg elhagyta a színpadot. A családja az énekes közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy elvesztették a szeretett férjet, apát és nagypapát.

Tegnap reggel mindenkit váratlanul ért, hogy Aradszky László minden előjel nélkül, tragikus hirtelenséggel elhunyt, melyet a családja egy közleményben tudatta a történteket:

Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei!

Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt. Temetéséről később intézkedünk, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk. Kérem, figyeljék a jelen Facebook oldalt, minden releváns információt itt teszünk közzé.

Tisztelettel: A Gyászoló Család

Az énekest 83 éves korában, vasárnap este érte a halál. Az egész hetet végigdolgozta, és tegnap is hivatalos lett volna egy tévéfelvételre, ahova azonban nem érkezett meg. A jelenlevők ebből már sejtették, hogy valami baj van. Zalatnay Cinivel és Koós Jánossal szerepelt volna együtt.

Vasárnap forgatták a Zenebutik csatorna új, hamarosan induló Bakelit Fesztivál című műsorát, ahol a régi táncdalosok közül szinte mindenki részt vett. Koós János időben megérkezett, és meglepetten tapasztalta, hogy Aradszky Laci még nincs a helyszínen. Mindenki azt gondolta, hogy késik, ezért miután végzett a rá eső feladattal, a rájuk jellemző tréfás módon zrikálni kezdte a távol levő barátját: „Ha Aradszky megérkezik, ne tapsoljátok meg!” Akkor még nem sejthette, hogy az örökös cimborája nincs többé. Barátait, tisztelőit és az egész zenei világot megrázta az énekes hirtelen távozása.

Aradszky 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz-ben dolgozott, majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg, ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese. Saját bevallása szerint több mint hárommillió lemezt adott el ötvenéves pályafutása során.

Az énekes élete utolsó pillanatáig dolgozott, ugyanolyan lendülettel, mint azt ahogy megszokhatták tőle. Tele volt tervekkel, és büszkén adta hírül két hónappal ezelőtt, hogy újabb lemezzel kedveskedik a rajongóinak.

- Minden dalt Kaszás Péter szerzett, akivel sokszor a felvételeket is meg kellett szakítani, mert állandóan csörgött a telefonom. Nagyon pipa lett – nem értette miért nem kapcsolom ki - másnap pedig írt rá egy dalt „Megszólal a telefon” címmel, amivel életem egyik legnagyobb örömét okozta. Mert most, amikor énekelem a színpadon, velem együtt énekli a közönség az elejétől a végéig. Ovációs sikere van. A CD-ről már 4 dal a műsoromon van, valamint a régi dalaimat is énekelem, amik a 21. század hangzásában szólalnak meg. A további munkáim, hogy mennyire lesznek sikeresek, azt elsősorban az egészségi állapotomtól, nem utolsó sorban pedig a közönségtől függ. De úgy érzem, a közönséggel és az egészségemmel is jó viszonyban vagyok – magyarázta a népszerű előadó.

Az énekes lemezeit az utolsó évtizedben a Trimedio Csoport által került kiadásra, ahol a kiadó igazgatóval, Szűcs Balázzsal az évek folyamán baráti kapcsolata alakult ki.

- Aradszky Lászlót, Laci bácsit, bár nem szerette, ha így hívták, tíz-tizenegy évvel ezelőtt ismertem meg. Eleinte egy munka kapcsolat alakult ki közöttünk, később barátok lettünk, és annyira a bizalmába fogadott, hogy magánéletébe is beavatott. Minket is megrázott, és váratlanul ért a hír, hogy nincs többé. Két hónappal ezelőtt adtuk ki az utolsó lemezét, melyet ugyanolyan sikerrel fogadtak a rajongók, mint az évtizedek alatt. Tele volt tervekkel, és nem ezt tervezte az utolsó albumának. Még múlt héten pénteken beszéltem vele, sosem gondoltam volna, hogy az lesz az utolsó. Kiváló egészségnek örvendett, semmi előjele nem volt a tragédia bekövetkeztének. A Trimedio Csoport ezúton szeretné őszinte részvétét kívánni az egész családnak – mondta Szűcs Balázs.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató