Csóré Béla

Hatalmas veszteség érte a mulatós zenei világot Csóré Béla halálával. A legendát egymást követő két agyvérzés ragadta el, rajongók ezrei és családja siratja az énekest. Felesége és fia, Kis Csóré Béla az utolsó pillanatokban is mellette volt.

Szeretteit teljesen összetöri a gyász terhe, nagyon fiatalon vesztették el a családfőt, akire mindenki felnézett és tisztelte, aki csak ismerte.

"Nagyon nehéz a családnak édesapám elvesztése, engem és három lányát hagyta maga mögött" – nyilatkozta elcsukló hangon az énekes fia, ifjabb Csóré Béla.

1300-an kísérték utolsó útjára

Szülővárosában, Devecseren helyezték végső nyugalomra a zenészt, akit roma hagyományok szerint temettek el. A sírja mellett fogadott fia, Vass Ignác énekelte el Csóré egyik nótáját.

"Nemcsak a nagybátyám volt, de a második apámként tekintettem rá. Egészen pici korom óta a példaképem volt, az utóbbi években már együtt is zenéltünk. Nagyon szerettem és tiszteltem, napi kapcsolatban voltunk, nem tudok úgy beszélni róla, hogy ne fojtogassa sírás a torkomat. Egy igazán különleges, sokoldalú zenésszel lettünk kevesebben" – mondta Vass Ignác a Sztár Limonádénak. A szertartás alapos szervezést igényelt, ugyanis rengeteg tisztelő búcsúzott tőle Devecseren.

"Sokan szerették, rengetegen voltak a temetésen, ezerháromszázan jöttek el, de figyeltünk arra, hogy ne egyszerre menjenek a sírhoz, kordont is kellett felállítani, hogy a szabályokat betartsuk. Méltó temetése volt, Vass Ignác unokatestvérem gitározta édesapám dalát" – tette hozzá a gyászoló fiú.

A teljes cikk az áprilisi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató