Varga Miklós

Jelentőségteljes időszak a mostani az énekes legenda életében. 40 éve van a pályán, és ki hinné, hogy decemberben 60 éves lesz? Ő maga sem. Életműkoncertjén két, zenei tehetséggel szintén bőven megáldott gyermeke is fellép, több nagy névvel együtt. Feleségével, az egykori tévétornás Fejes Erikával 18 éve házasok. Meglepő módon osztják meg a házimunkát.

- Európa című dalát milliók érzik mostanában újra aktuálisnak.

- Igen. Pedig a történelem nem ismételte meg önmagát, hanem új helyzetet teremtett. Amikor ez a dal 1984-ben megszületett, a kelet-nyugati szembenállás és a berlini fal ellen akart szólni, most pedig egész Európára érvényes a csengése. A kontinensünket mostanában érő, elfoglalási kísérlettel egy másik kultúrkör képviselői teljesen át akarják alakítani az évszázadok során kialakult szokásrendszerünket.

- A forradalmi évszám, amelyben született, 1956, mit ad az ön lelkületének?

- Megjelent egy közös albumom a Kormorán zenekarral, Magyar Ballada címmel, Koltay Gergely előszavával. Nagyon találónak érzem, hogy magányos farkasnak nevezett. De ezt nem úgy kell érteni, hogy kerülöm az embereket, inkább azt, hogy mindig is szerettem a magam útját járni, szabadon. Nem véletlenül lettem már a 80-as évek végétől szabadúszó szólóénekes.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató